Dezmond:Seltik bi za 10 godina mogao da uđe u Premijer ligu

DABLIN, 27. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Škotski fudbalski šampion Seltik mogao bi da zaigra u engleskoj Premijer ligi za 10 godina, rekao je jedan od glavnih deoničara kluba Dermot Dezmond.

"Mislim da će se Premijer liga 'otvoriti' za 10 godina jer je neizbežno da se najbolji škotski klubovi takmiče u istoj ligi sa engleskim klubovima", rekao je irski milijarder i glavni deoničar Seltika Dermont Dezmond.

Seltik je vodeća ekipa škotske Premijer lige sa 74 bodova, dok drugoplasirani Rendžers ima bod manje.

Mnogobrojni klubovi Premijer lige suočavaju se sa finansijskim problemima i poziv najboljim škotskim klubovima Seltiku i Rendžersu da se priključe engleskoj ligi mogao bi da poboljša profit kroz prodaju televizijskih prenosa.

Dezmond, četvrti najbogatiji Irac, rekao je da je Seltik finansijski stabilan, za razliku od pojedinih vodećih engleskih klubova.

"Nemamo dugovanja i najverovatnije smo jedan od najnezavisnijih klubova u Velikoj Britaniji i Irskoj. Oko 10 ili 11 klubova će pasti pod stečaj, a ne bih se iznenadio da to zadesi i tri ili četiri ekipa iz Premijer lige", rekao je Dezmond.

Pogledajte još