Trener Metalca smenjen pred utakmicu sa FMP-om

VALJEVO, 27. aprila 2009. (Beta) - Trener košarkaša Metalca Aleksandar Icić smenjen je u svlačionici jedan sat pre početka utakmice šestog kola Grupe A Superlige Srbije sa FMP-om, koju je klub iz beogradskog predgrađa dobio sa 76:66 (19:9, 20:23, 16:17, 21:17).

Kako je Icić večeras rekao agenciji Beta u telefonskom razgovoru, nije mogao da se složi sa idejama klupskog rukovodstva o tome kako treba igrati protiv FMP-a, izloženim na sastanku sa igračima pred utakmicu, zbog čega se zahvalio i napustio svlačionicu.

"Nisam mogao da dozvolim da se iko igra mojim imenom, mojim radom i mojom karijerom i napustio sam svlačionicu", kazao je Icić agenciji Beta ocenjujući pritom da je potez čelnika Metalca "neprimeren i nezapamćen u 60-godišnjoj istoriji kluba, a verovatno i srpske košarke."

Dodao je da očekuje konferenciju za novinare klupskog rukovodstva, ali i najavio svoje obraćanje javnosti kada će reći "istinu o tome šta se događalo pred utakmicu sa Metalca sa FMP-om".

Takođe je kazao da je vest o njegovoj smeni "prostrujala Beogradom za dva minuta", te da je imao veliki broj poziva i SMS poruka podrške kolega, ljubitelja košarke i navijača Metalca.

Metalac je večerašnjim porazom u Železniku, u utakmici tokom koje su na klupi Metalca sedeli njegov kolega Dragan Simeunović i predsednik kluba Duško Đukanović, izgubio i teoretske šanse da se kroz baraž, najverovatnije sa Lajonsima iz Vršca, bori za plasman u Jadransku ligu.

Aleksandar Icić (37) ekipu Metalca preuzeo je u decembru 2008. posle odlaska Vlade Đurovića u novosadsku Vojvodinu, kao jedan od njegova dva pomoćnika (drugi pomoćnik bio je Simeunović, koji je za pet sezona Metalac uveo u dva takmičarska ranga više).

Icić je Metalac doveo do trećeg mesta u Svislajon ligi i učešća u Superligi Srbije, što je uspeh vredan pažnje s obzirom na to da je pre početka sezone plan bio da se izbori plasman u sredini tabele Svislajon lige, a potom su apetiti klupskog rukovodstva i navijača rasli, što je predstavljalo dodatni teret za ekipu i stručni štab.

On je bio igrač Metalca da bi posle povrede skočnog zgloba i uspešne operacije okončao igračku karijeru i vodio mlađe selekcije tog kluba, a onda bio asistent trenera prvog tima.

Ovo mu je 17. sezona u trenerskoj karijeri u kojoj je bio pomoćnik Vladislava Lučića i Jovice Antonića u ženskoj ekipi Crvene zvezde, član stručnog štaba na Univerzijadi u Koreji, a potom je samostalno vodio žensku ekipu Jedinstva iz Bijelog Polja.

Đuroviću ga je za pomoćnika preporučio Lučić, a u šest finala nacionalnih takmičena Icić je sa ekipama iz Srbije i Crne Gore osvojio je četiri trofeja, kao i Kup Srbije kao Đurovićev pomoćnik u Metalcu, decembra 2008. godine.

Pogledajte još