Sprečena dva bekstva iz zatvora

0

Pripadnici službe za obezbeđenje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija osujetili su proteklog vikenda dva pokušaja bekstva iz zatvora u Pančevu i Novom Sadu.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je na osnovu operativnih saznanja utvrđeno je da su pritvorenici iz jedne od soba na spratu pritvora Okružnog zatvora u Pančevu pokušali da obiju zidni malter i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici.

Pretresom sobe i pritvorenika nađene su dve metalne šipke, dužine 50 centimetara, koje su bile upotrebljavane kao alat. One su polomljene od držača zavese toaleta.

Operativnim radom u proteklih mesec dana pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Novom Sadu takođe su sprečili dalje aktivnosti na stvaranju uslova za pokušaj bekstva pritvorenika iz te kaznene ustanove.

Pretresom je uočeno da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom.

Kako se navodi u saopštenju od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, nađene su metalna šipka isečena sa klupe u sobi, improvizovani “bonsek” od žice i dve metalne kuke.

Od kreveta je napravljena žica u buntu, od četkice za zube i metalne kašike napravljena su tri improvizovana “šabera”, dok su od čaršava ispletena užad dužine oko šest metara sa omčom na kraju. Nađena je i improvizovana batina pogodna za napad.

Istražne sudije i policijske uprave oba grada su obaveštene o aktivnostima na pokušaju bekstva, dok su pohvaljeni i nagrađeni pripadnici službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu stariji komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac, kao i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov iz Okružnog zatvora u Pančevu.

(Izvor: B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.