Sprečena dva bekstva iz zatvora

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je na osnovu operativnih saznanja utvrđeno je da su pritvorenici iz jedne od soba na spratu pritvora Okružnog zatvora u Pančevu pokušali da obiju zidni malter i cigle na spoljnom zidu, prema glavnoj ulici.

Pretresom sobe i pritvorenika nađene su dve metalne šipke, dužine 50 centimetara, koje su bile upotrebljavane kao alat. One su polomljene od držača zavese toaleta.

Operativnim radom u proteklih mesec dana pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Novom Sadu takođe su sprečili dalje aktivnosti na stvaranju uslova za pokušaj bekstva pritvorenika iz te kaznene ustanove.

Pretresom je uočeno da je unutrašnja rešetka na prozoru razvaljena i privezana žicom.

Kako se navodi u saopštenju od nedozvoljenih predmeta, koji su služili i kao alat, nađene su metalna šipka isečena sa klupe u sobi, improvizovani "bonsek" od žice i dve metalne kuke.

Od kreveta je napravljena žica u buntu, od četkice za zube i metalne kašike napravljena su tri improvizovana "šabera", dok su od čaršava ispletena užad dužine oko šest metara sa omčom na kraju. Nađena je i improvizovana batina pogodna za napad.

Istražne sudije i policijske uprave oba grada su obaveštene o aktivnostima na pokušaju bekstva, dok su pohvaljeni i nagrađeni pripadnici službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Novom Sadu stariji komandir Rajko Rakić, nadzornik Mišo Svrkota i mlađi nadzornik Milomir Skakavac, kao i mlađi nadzornik Vladimir Jovanov iz Okružnog zatvora u Pančevu.

(Izvor: B92)

Pogledajte još