Najefikasnije vežbe za zatezanje zadnjice

0

Ako niste vežbali čitavu večnost sada je pravo vreme za to. Posebno kada su rezultati studije pokazali da smo zahvaljujući nedostatku vremena slabije nego su što su bile naše bake bile u našim godinama. Pročitajte kojim vežbama svoju zadnjicu možete doterati do savršenstva…

Polu čučanj


Stanite na prste i u tom položaju razmaknite noge i napravite polu čučanj. Nemojte dozvoliti da kolena prelaze preko stopala, i nemojte ići dalje od ugla od 90 stepeni. Držite deset sekundi i ponavljajte koliko god možete.

Noga napred

Stanite pravo i podignite jedno koleno dok se ne nađe u ravni sa vašim kukom. Držeći leđa pravo polako ispravite nogu ispred sebe i držite tako nekoliko sekundi, zatim savijte ponovo koleno i spustite nogu. Ponovite ovo deset puta za svaku nogu.

Niski sklek

Postavite se u pozu kao da ćete da uradite sklek, ali na laktove umesto na ruke. Neka vam telo bude ravno kao daska. Savijajte desno koleno na dole dok ne dodirne pod i vratite u prvobitnu poziciju. Ponovite ovo za svaku nogu 10 puta.

Na stranu

Lezite na levu stranu tako da su vaše noge pod uglom od 45 stepeni dok vam glava leži na levoj ruci. Dignite desnu nogu i zategnite stopalo, zatim je spustite. Ponovite 25 puta za svaku stranu.

Zamišljena stolica

Stanite uz zid i spustite se tako da vaša kolena prave ugao od 90 stepeni. Izdržite 30 sekundi.

Presavijte se

Stanite pravo i razmaknite noge. Gornjim delom tela nagnite se napred dok rukama ne dodirnete pod i presavijete se u potpunosti. Savijte malo kolena ukoliko morate, te rukama dohodajte do poze za sklek. Izdržite pet do deset sekundi, a onda se polako vraćajte nazad i ponavljajte ovo što više možete.

(Izvor: B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.