Članovi porodice ubijene manekenke protestovali ispred suda: Srbijo, vrati smrtne kazne

Otac Edmund Červenko, uz podršku dve Tanje, sestre i sestričine pokojne manekenke, drželi su u rukama parole u kojima su tražili povratak smrtne kazne.

Porodica je opomenula da se tragedije nisu završile sa imenom njihove Vladislave, pa su podsetili i na sudbinu nedavno ubijene Marije Cimbal, čije se ime našlo na transparentu pored Vladislavinog.

- Neka nam Indija bude zemlja za primer jer se obračunala sa silovateljima vrlo lako, poubijali su ih za jedno poluvreme a to je jedina pravda. Šta mi vredi to što mi danas govore kako mi je ćerka bila najlepša manekenka u Srbiji, kada je jedna budala i njen i moj život uništila za tren - rekao je Edmund, otac Vladislave Červenko.

Ovom prilikom otac nastradale manekenke uputio je apel svim roditeljima da u cilju prevencije zločina, a ukoliko primete bilo kakvu masnicu ili ogrebotinu na telu svoje dece, sami spreče moguću tragediju. U policiju se, prema njegovim rečima, ne može uzdati.

- Vladislava je osam dana tražila zaštitu a iz policije su ignorisali njen vapaj. Rekli su da ih pozove kada joj ubica uradi nešto konkretno. Nažalost tako se i desilo a ovo je samo primer kako naša policija časno i predano obavlja svoj posao - izjavio je Edmund i dodao da su on i njegova porodica razočarani što su još uvek deo sistema ove zemlje.

- U pregovorima smo sa ambasadama Albanije i Mađarske, ne želimo više ništa u ovoj zemlji. Kada odem u Francusku, predstavljam se kao Poljak, jer se stidim glasa koji se proneo o nama zbog ovakvih zverskih nedela - objašnjava Edmund.

Darijan Musić se tereti da je 12. novembra u svom stanu u novosadskoj Fruškogorskoj ulici broj 6 na najbrutalniji način pretukao Vladislavu Červenko, koja je preminula od posledica zadobijenih teških telesnih povreda.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još