fbpx

Optužnica protiv Miše Banane: Radio po nalogu Šarića i Dudića

Dokazi o povezanosti Radulovića sa klanom pronađeni su 26. novembra 2011. u stanu u Mihajla Avramovića u Beogradu. Pronađen je i račun na ime Radulovića za kupovinu broda “Verti” od 300.000 evra preko švajcarske banke. Taj brod je korišćen za prevoz kokaina. U stanu je bio i papir sa brojevima Darka i Duška Šarića, Jovice Lončara, Nebojše Joksovića i Gorana Sokovića. Tu su bili i računi za uređenje stanova Dudića i Šarića.

Aprila 2009. iz Argentine u Španiju prevezli su 1.825 kilograma kokaina i to u brodovima “Verti” i “Golden”. Šverc je bio prikriven transportom soje preko Radulovićevog preduzeća “Man mare”. Radulović je osmi među od 13 optuženih.

Kada je kokain 21. aprila 2009. utovaren na brod, Radulović je telefonom razgovarao sa organizatorima Dudićem i Željkom Vujanovićem, a često i sa izvesnim Rođom, koga je obavestio i da je posle deset ponuda našao odgovarajuće brodove. Radulovića, koji se u vreme šverca viđao sa pevačicom Anom Nikolić, u telefonskim razgovorima drugi organizatori su zvali Pevač.

Obračun među Kotoranima

Radulović, koji je poreklom iz Kotora, u pismu advokatima tvrdi da ga je Dragan Dudić lažno optužio za krijumčarenje kokaina. Dudića je u Kotoru, maja 2010. ubio Nikšićanin Ivan Vračar, da bi osvetio Dejana Đukovića, vlasnika kotorskog “Red taksija”, ubijenog 2009. jer se suprotstavljao Šarićevom ogranku u Kotoru.

On je preko sina Đorđa zakupio brodove “Golden” i “Verti”. Iz presretnutih razgovora sa sinom, tvrdi tužilaštvo, očito je da je bio svestan da će brodovi prevoziti kokain, a bio je i pod pritiskom jer je tura kokaina umesto oko Nove godine krenula u aprilu.

U razgovoru između Šarića i Vujanovića 25. marta 2009. vođa klana saopštava da su vratili deo novca za brodove, čime se, kako tužilaštvo navodi, potvrđuje da je Radulović samo formalni vlasnik plovila.

Posadu brodova su činile nepoznate osobe iz Crne Gore koje su odredili Radulović i Dudić. Kokain je utovaren kod La Plate, a soja u luci San Lorenco u Argentini. Drogu su preuzimali mali ribarski brodovi kod Gibraltara.

Zabeležen je i razgovor Radulovića sa kapetanom broda Vasom Janićem koji ga obaveštava da jedan brod pretresan: “Juče je bilo malo frke, nije taj”. Time se potvrđuju reči svedoka saradnika Draška Vukovića da je u Argentini presretnut brod na kojem nije bilo kokaina.

Kada je brod iskrcao prijavljenu soju, zbog manjka u težin

(Blic)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.