Dauda ima problem sa srcem, ne može da igra za Zvezdu?!

Kako saznaju Novosti iz izvora bliskih klubu iz Ljutice Bogdana, na osnovu nalaza s prošlonedeljnih medicinskih testova u Zavodu za sport u Košutnjaku utvrđeno je da nigerijski napadač Abiola Dauda ima srčane smetnje zbog kojih lekarska komisija ne može da dozvoli da se on profesionalno bavi fudbalom!

Konzilijum na čelu s prof. dr Miljkom Ristićem, članom Zvezdinog Upravog odbora, a inače direktorom Kliničkog centra Srbije i uglednim kardiohirurgom, otkrila je da Dauda ima zdravstvene probleme zbog kojih će morati ponovo da bude pregledan. Nalazi su čak poslati na uvid i mišljenje kod prof. dr Bojana Biočine, načelnika klinike za kardijalnu hirurgiju KBC Zagreb, koji se složio sa procenom kolega.

"Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti", navodi se u izveštaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg), a prenose Novosti.

S obzirom na to da se ekspedicija Crvene zvezde, s kojom je i Dauda, vratila u Beograd iz Antalije u četvrtak kasno uveče, kardiološki pregledi biće obavljeni u petak. Tek posle toga, biće poznato šta će na “Marakani” preduzeti po pitanju saradnje sa Nigerijcem, koji je trebalo da predstavlja veliko pojačanje i da igra za 300.000 evra godišnje.

Pogledajte još