Hapšenje Jocića dokaz dobre saradnje dveju policija

ZAGREB, 28. aprila 2009. (Beta) - Hrvatski predsednik Stjepan Mesić ocenio je u utorak da je hapšenje Sretena Jocića, osumnjičenog da je umešan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, "samo dokaz da policije Srbije i Hrvatske dobro sarađuju".

Mesić je novinarima rekao da je dobro da policije sarađuju, jer se samo tako može stati na kraj organizovanoj mafiji koja deluje bez obzira na granice.

"Oni nemaju prepreke, ali zato policija mora biti odmah korak do njih da ih može sustići i poduzeti sve potrebne mjere" rekao je Mesić novinarima nakon ceremonije otvaranja Druge radne konferencije "Sistemsko privređivanje energijom u gradovima i županijama u Hrvatskoj".

I svi hrvatski dnevni listovi danas prenose vest o Jocićevom hapšenju, a novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš, koji važi za jednog od najupućenijih u kriminalni milje Hrvatske i regiona, u komentaru navodi da je "bilo pitanje dana kad će nakon izjave pokajnika 'pasti' Sreten Jocić, čovek koji slovi kao najopasniji 'balkanski kum'".

Pogledajte još