Hilari Klinton pohvalila Dačića

0

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton je, povodom okončanja svog mandata, uputila pismo predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, u kojem navodi da je ohrabrena napretkom u dijalogu Beograda i Prištine i izrazila uverenje da će Srbija nastaviti da napreduje u procesu evrointegracija.

Klinton u pismu izražava zadovoljstvo zbog zajedničkog rada sa Dačićem na jačanju partnerstva Srbije i SAD, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Zaista sam zahvalna na sastanku sa Vama tokom moje poslednje posete Beogradu kao i na tome što sam čula vaše stavove o tome kako dostići veću regionalnu stabilnost i prosperitet. Ohrabrena sam napretkom koji ste učinili u dijalogu između Beograda i Prištine i apelujem na Vas da zadržite pozitivan zamajac. Uverena sam da će Srbija nastaviti da pravi velike iskorake ka svom cilju evropskih integracija, cilju koji SAD podržavaju sa velikim entuzijazmom“, navodi se u pismu.Klinton je na kraju Dačiću poželela veliki uspeh i sreću u svim budućim stremljenjima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.