Sirija: Tri rakete pogodile Alep, 12 mrtvih

- Do sada je nađeno najmanje 12 tela, a više od 50 ljudi je ranjeno - rekao je agenciji Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman i dodao da bi broj žrtava mogao da se poveća.

Po podacima te opozicione sirijske organizacije, rakete su pale u kvart Taril al-Bab u istočnom delu Alepa. Među žrtvama ima i dece.

U Alepu je u ponedeljak poginulo 33 ljudi, među kojima 15 dece, takođe od rakete. Od marta 2011. godine, kada su počeli sukobi vlasti i opozicije, u Siriji je poginulo više od 70.000 ljudi.

Opozicija formira vladu na "oslobođenim" teritorijama

Sirijska opoziciona Nacionalna koalicija odlučila je danas da oformi vladu u oblastima države koju su "oslobodili" pobunjenici i početkom marta će se sastati da bi izabrala premijera, rekao je portparol.

- Dogovorili smo se da oformimo vladu u oslobođenim oblastima - rekao je Valid al-Boni posle sastanka u Kairu, preneo je AFP.

Opozicija će se sastati 2. marta u Istanbulu da odluči o sastavu planirane vlade i izabere šefa vlade.

Boni je rekao da se nada da će pobunjenička vlada imati sedište u Siriji.

Sirijska opoziciona grupa zaseda u Kairu i razgovara o mnogim pitanjima. Među najvažnijim je i predlog šefa Koalicije, Ahmeda Moaza al-Hatiba da se započnu pregovori s članovim režima koji nisu okrvarili ruke u sirijskom sukobu.

Izvor: Beta/Tanjug via Blic

Pogledajte još