Gašić: Nema mesta za "kopi-pejst" poraze

"Svesni smo cele situacije, prisutna je mobilnost stručnog štaba i igrača. Nema prostora za 'kopi-pejst' poraze koji su nas pratili u prethodnom periodu. Učinićemo sve da ispunimo ciljeve zacrtane pre početka sezone. Naši mladi igrači su pokazali da napreduju, ići ćemo na pobedu kako bi ostali u trci za 'fajnal for'", rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 u hali Pionir igraju protiv Olimpije utakmicu 22. kola Jadranske lige. Crno-beli su trenutno peti na tabeli sa 13 pobeda, dok ekipa iz Ljubljane ima dva trijumfa manje.

"Završnica je takmičenja i svaka ekipa ima svoju matematiku i želje. Očekuju nas velike obaveze i strepnje do poslednjeg kola. Olimpija je institucija slovenačke košarke. Sačuvali su kostur ekipe iz prošle sezone, tokom sezone imali su određene promene u sastavu, ali su se stabilizovali", rekao je Gašić.

On je istakao da igra Olimpije zavisi od šuterskog raspoloženja Jake Blažića, Saše Salina i Klementa Prepeliča.

"Njihova koncepcija igre zavisi od šuterskog raspoloženja spoljnih igrača i to je mač sa dve oštrice. Olimpija igra dobru košarku, nikada se ne predaje do kraja. Dobro znamo odakle nam preti najveća opasnost i učinićemo sve da njihov kvalitet ne dođe do izražaja", dodao je Gašić.

Pomoćni trener srpskog šampiona rekao je da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača.

"Ovi mladi igrači su pre dolaska u Partizan bili svesni koliki teret i koliko odgovornosti nosi igranje u klubu. Utakmice u Evroligi su najveća lekcija koju može da prođe jedan igrač na ovim prostorima. Nije lako igrati u Partizanu, ali ovi igrači su vaspitani da mogu da se nose sa teretom koji nose utakmice", rekao je Gašić.

On je dodao da će Dru Gordon biti u sastavu za sutrašnju utakmicu, ali da još nije potpuno spreman, pošto je povreda ramena ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo.

Beta

Pogledajte još