Izveštaj korektan, primedbe na ocene o opoziciji i Kosovu

STRAZBUR, 28. aprila 2009. (Beta) - Šef delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Dragoljub Mićunović u utorak je rekao u Strazburu da je izveštaj o ispunjavanju obaveza Srbije u celini korektan, ali da srpska delegacija ima primedbe na delove koji se odnose na opstrukciju opozicije u parlamentu i saradnju sa institucijama na Kosovu.

Mićunović je rekao za Betu da je uložen amandman na ocenu koja se odnosi na opstrukciju opozicije u parlamentu i naveo da se amandman odnosi na to da se "globalno ne govori o destruktivnosti opozicije jer nije sva opozicija delovala destruktivno".

Članovi Komiteta za ljudska prava PSSE, dodao je Mićunović, uložili su amandman u kome se traži od Srbije da pored saradnje sa međunarodnim misijama na Kosovu, sarađuje i sa kosovskim institucijama, a Srbija će tražiti, kako je rekao, da saradnja sa Euleksom i organima na Kosovu bude definisano tako da mora biti u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

"Videćemo da li je to slučajno ili iza toga stoji neka veća politika da polako počne da se govori o Kosovu", rekao je Mićunović i dodao da će delegacija Srbije probati da "relativizuje" taj amandaman fusnotom u kojoj se poziva na Rezoluciju 1244, odnosno da to "ne utiče na status".

Pogledajte još