Medijski ekspert Merkelove trenirao Vučića: Ne gledajte u pod, govorite glasnije!

Mada je i sam Vučić verovatno mislio da posle dvadesetogodišnjeg iskustva u političkom životu nema onoga što ne zna, čovek koji je nekada stajao iza svakog pojavljivanja u javnosti najmoćnije žene na svetu otkrio mu je još poneku tajnu. Vučić je dobio smernice o tome kako da se ponaša u javnosti, a kako prilikom gostovanja u medijima.

- To je bio pravi trening, u televizijskom studiju, sa reflektorima, kamerama i škakljivim pitanjima. Mozer i Vučić zatim su odgledali snimak i tražili zamerke - kaže za „Blic“ jedan od ljudi koji su prisustvovali treningu.

Prvo pitanje koje je čuveni medijski ekspert postavio Vučiću je „da li bi on verovao čoveku na snimku“.

- Zamerka se odnosila na pogled u toku trajanja intervjua, koji mora da bude gore, u visini kamere, a ne u pod, što Vučić ponekad radi. Takođe, prvi potpredsednik Vlade je dobio savet da govori glasnije - priča naš sagovornik.

Kada je reč o ozbiljnim razgovorima, kao što su problem Kosova ili EU, s evropskim i svetskim zvaničnicima, sugerisano mu je viđenje situacije iz ugla „malog čoveka“ da bi dočarao sagovorniku šta bi bilo koji pomak, na primer u evropskim integracijama, za obične ljude značio.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još