Bivša ljubavnica Stros-Kana: Bio si mator, debeo, nizak i ružan, a ja sam bila luda za tobom, svinjo!

Prvi izvodi iz knjige koja će biti zvanično objavljena 27. februara, a koji su se juče pojavili u štampi, izazvali su kod Stros-Kana "dvostruko gnušanje", pošto smatra da je reč o knjizi o osećanjima koja je napisana iz finansijskih razloga i koja predstavlja "prezriv napad na njegov privatni život i ljudsko dostojanstvo", navode francuski mediji.

Uz podršku svoje bivše supruge An Senkler, bivši francuski ministar finansija obećava da će stvar izneti pred sud, ali je autorka, ćerka advokata i pravnik po profesiji, vešto postupila, napisavši knjigu o izmišljenim dogadjajima, zbog čega bi svaku tužbu bilo teško odbraniti, iako su opisani dogadjaji "inspirisani" realnošću.

Marsela Jakub, hroničarka francuskog dnevnika "Liberasion" ("Liberation") piše o vegatarijanki čije se život vrti oko odbrane svinja i koja se zaljubljuje u kreaturu koja je polučovek-poluvepar, a inspiracija za to dvojako biće bio joj je Stros-Kan, prenose francuski mediji.

Iako njegovo ime nigde u knjizi nije navedeno, autorka je potvrdila da je reč o Stros-Kanu, naglašavajući da je sadržaj delimično i izmišljen.

Mesta sastajanja, razmenjene reči i faze veze su istinite, a seksualne scene su izmišljene, navela je autorka u opširnom intervjuu francuskom listu "Nuvel opservater" (Nouvel observateur), dodavši da je morala da pribegne "čudesnom i fantastičnom" da bi prikazala psihologiju likova i opisale scene koje bi, u suprotnom, bile odvratne.

U toj sedmomesečnoj ljubavnoj vezi, bivši direktor MMF-a je bio voljen zbog odvratnosti koju izaziva, u isto vreme kao mačo tip, licemer i rob svoje supruge.

"Bio si mator, bio si debeo, bio si nizak i bio si ružan. A ja sam bila luda za tobom (...) Zaljubila sam se u tebe zato što si bio svinja", navodi se u izvodu iz knjige.

Autorka, koja je poznata po svojim oštrim stavovima o seksualnoj revoluciji, silovanju i feminizmu, u ovoj knjizi je opisala svoju vezu sa Stros-Kanom koja je trajala od januara do avgusta prošle godine, objasnivši da je želela da ilustruje tu "tako jedinstvenu individuu".

Bivši favorit na francuskim predsedničkim izborima je još pod istragom zbog "teškog organizovanog podvodjenja" u aferi "Karlton", u kojoj je optužen da je učestvovao u hotelskim žurkama pripadnika "krem" društva sa prostitutkama.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još