I oboleli od raka predmet korupcije – pokrenut postupak protiv direktora Insitituta za onkologiju

0

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv direktora Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici Dušana Jovanovića.

On je osumnjičen da je omogućio da se na Institutu organizuje dopunski rad i da se preko reda na liste čekanja za zračnu terapiju ubacuju strani državljani.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, u prijavi se navodi da je Jovanović propustio da blagovremeno ukaže nadležnim organima na problem nedostatka aparata što je uticalo na povećanje broja pacijenata koji ne mogu da ostvare prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, čime je dovedeno u pitanje poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije.

Postupak je pokrenut jer je Agencija utvrdila da postoji sumnja da je Jovanović postupio suprotno odredbama Zakona o Agenciji tako što je omogućio da se na Institutu organizuje dopunski rad i da se preko reda na liste čekanja za zračnu terapiju ubacuju strani državljani na štetu lica koja uživaju pravo na obavezno zdravstveno osiguranje Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje Srbije, a sve u cilju sticanja koristi za sebe, odnosno druga lica.

Jovanović ima rok od 15 dana da se, od dana prijema obaveštenja o pokretanju postupka, izjasni o činjenicama i dostavi dokaze za svoje navode.

B92,Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.