Ministar kulture: Za prvih 100 dana uradio sam više nego moj prethodnik za četiri godine

0

Ministar kulture Srbije Bratislav Petković rekao je danas da smatra da rad ministarstva na čijem je čelu neće biti negativno ocenjen, jer postoji izveštaj iz koga se vidi da je mnogo toga urađeno.

– Moje ministarstvo je prvo podnelo svoj izveštaj o radu. Za prvih 100 dana ovo ministarstvo je uradilo više nego prethodno za četiri godine, što se može i matematički dokazati, nema nikakve dileme – rekao je Petković odgovarajući na pitanje novinara o najavi prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da će preispitati rad pojedinih ministara.

Petković, koji je obišao nekoliko instutucija iz oblasti kulture u Kruševcu, kazao je i da je ministarstvo u ovom periodu započelo mnogo toga, da je otvoren Muzej Vuka i Dositeja, koji je desetak godina bio zatvoren, kao i da će se otvoriti muzej Srpske pravoslavne crkve i Muzej jugoslovenske kinoteke, što je planirano za mart i april.

On je dodao da će biti otvorena stalna postavka Muzeja istorije Srbije i Milošev konak, kao i da očekuje da do kraja godine bude otvoren i Muzej savremene umetnosti, a otvoriće se i Narodni muzej, ali ne u obimu u kome je planirano ranije.

(Izvor: Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.