fbpx

SAD: Ubici srpskog đaka tri doživotne robije!

Isak Perdom Paz (20), koji je krajem februara 2011. u Kanzas Sitiju ubio Beograđanina Dejana Joksimovića (18), bosanskog državljanina Armina Hamidovića i Amerikanca Delfina Elizonda (22), osuđen je na tri doživotne robije bez prava na uslovni otpust.

Naime, osim svirepog ubistva na tinejdžerskoj žurki na drugom spratu motela „Red ruf in“, koje gotovo da nije imalo povoda, Paz zvani Pauk bio je i član ulične bande „Junior divizija“. Tog 26. februara, Joksimović, Hamidović i Elizondo otišli su oko dva sata ujutru sa tri devojke u motel, gde im se pridružilo još petnaestak ljudi.

Jedna od devojaka bila je u vezi sa Pazom i ubrzo mu je poslala poruku da dođe jer joj se Hamidović navodno agresivno udvarao. Paz je ubrzo stigao u sobu na drugom spratu sa dvojicom prijatelja, pozvao svoju devojku da pođu, ali je Hamidović uhvatio za ruku i pokušao da je spreči. Tada je Paz nakon kraće rasprave ispod majice izvukao pištolj i ispalio Bosancu dva metka u glavu.

Joksimović je potom skočio na njega pokušavajući da spreči dalje krvoproliće, ali je Paz i njemu sasuo dva hica u lice. Potom se okrenuo i pucao u glavu i Delfinu Elizondu, koji je sve vreme stajao sa strane i nije se mešao u sukob. Potom je sa prijateljima pobegao.

Policija je u sobi zatekla jeziv prizor, Hamidovićevo telo ležalo je pored vrata dvokrevetne sobe, Joksimovićevo preko stolice u blizini kreveta, dok je Elizondo ležao na drugom krevetu. U sobi je otkriveno pet čaura od automatskog pištolja.

Nesrećni Joksimović trebalo je u maju 2011. da diplomira na koledžu u Kanzas Sitiju, gde se 2008. preselio iz Zemuna sa majkom Dušankom u nadi da će pronaći bolji život. Hamidović je nekoliko meseci pre ubistva izašao iz zatvora, gde je odslužio dve godine kazne zbog krađe automobila, i prema rečima prijatelja upravo je krenuo na koledž u nadi da će srediti život.

Američki državljanin Elizondo bio je otac dvoje dece. Američka policija je potom zbog drugih krivičnih dela privela Paza, ali je ubrzo na osnovu video-snimka sa sigurnosnih kamera i izjava svedoka koji su bili prisutni na žurki otkriveno da je on ubica. Paz poriče krivicu za trostruko ubistvo, a njegova odbrana je nakon izricanja kazne rekla da će se žaliti jer je osuđen „pogrešan čovek“.

(Izvor: ALO! )

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.