fbpx

Ljubavni horoskop za naredni period: Tajne veze, nove ljubavi i lepe vesti

Ovan

Ovo je sjajan period za one tipične predstavnike ovog znaka koji vole avanture i tajne veze, ili su već u tajnoj vezi. Ovnovi rođeni krajem šezdesetih ili početkom sedamdesetih mogu imati bračnu krizu ili krizu identiteta. Manjkavost ovakve pozicije, a i retrogradnog Merkura je što ćete previše analizirati svoj ljubavni život i to najverovatnije na svoju štetu. Mnogi neće znati kakvo rešenje treba da donesu, a biće bolje i da ga ne donose. Najbolje je da sačekate do 17. marta, kada će Merkur, simbol komunikacija krenuti direktnim hodom. To se naročito odnosi na starije Ovnove koji su u haosu kada je u pitanju organizacija porodičnog života, pomalo su depresivni ili nedovoljno autoritativni za partnera i članove porodice, pa bi bilo dobro da pokušaju svoju poziciju da sagledaju iz drugog ugla. Mlade dame željne uzbuđenja mogu da provociraju gospodu u godinama na način koji će imati neizvestan ishod, kako po njihovu vezu tako i po njihovu reputaciju. Muškarci Ovnovi biće spremni da naprave niz ustupaka koje pod nekim drugim planetarnim kretanjima ne samo da ne bi želeli nego ne bi bili u stanju da urade. Sada je trenutak da se pozabavite sobom, svojim greškama i promašajima i da iz njih nešto naučite, pišu "Novosti".

Bik

Jedan od perioda koji se pamti, jer mnogo dobrog moglo bi da se dogodi kako slobodnim Bikovima tako i onima koji su u vezi. Parovi koji su već dugo u vezi rešiće da uđu u brak, a mnoge će obradovati vest o uvećanju porodice. Tokom ovog perioda, mnogi predstavnici vašeg znaka uspeće da zadobiju poverenje partnera, dok će Bikovi koji su na početku veze imati dovoljno mogućnosti da pokažu koliko su lojalni i spremni da mnogo toga učine za partnera. Slobodni Bikovi trebalo bi što češće da idu na koncerte i mesta gde se pušta dobra muzika, jer ih tamo "čeka" srodna duša. Prijatelji će odigrati značajnu ulogu u životu slobodnih Bikova. Svaka vrsta provodadžisanja, od klasičnog do onog koji se primenjuje na internetu doneće rezultate. Spremite se za burno proleće. Povoljni aspekti u vreme mesečevih mena, naročito u vreme punog Meseca 25. februara i mladog Meseca 11. marta donosi poznanstvo sa osećajnom, ali preosetljivom i prilično zahtevnom osobom koja će, ukoliko budete spremni da joj ugađate, umeti da ceni sve što dobija od vas, a to neće biti malo. Sredovečni, slobodni Bikovi, posebno mušarci, biće na meti lepšeg pola, ali i oni koji su u braku moraće da pripaze da se neko ne umeša u njihov život na veoma strastven način.

Blizanci

Verovatno ste već shvatili ulogu i važnost porodice zbog čega ćete biti mnogo tolerantniji prema njima, naročito ukoliko ste mladi, buntovni, uspešni i uvereni da možete samostalno da donosite odluke. Potrebno je da vam neko odredi koordinate i bićete sjajni jer ćete biti skloni preterivanju, spremni da izađete iz dozvoljenog okvira zbog čega možete biti previše strastveni u borbi za svoje mesto pod suncem i uvereni da to što ste u pravu vama obavezno garantuje sreću. Stalni partner, pogotovo ukoliko ste u vezi duže od dve godine, neće uvek imati dovoljno strpljenja za vas, ma koliko da mu imponujete ili mu značite. Poželeće nešto više, bilo da više vremena posveti svojoj karijeri ili da sa vama organizuje život na način na koji to njemu odgovara. Budite spremni na kompromise, to je jedini način da svoj ljubavni život držite pod kontrolom. Odnos sa Ovnom, Škorpijom, Jarcem, Ribama i Lavom može da bude jako komplikovan. Strelac je jedini zaista lojalan znak koji će biti spreman da svoje planove i želje podredi vašim. Poslovni sastanci, skupovi i druženje sa osobama koje su poznate u javnosti donose mogućnost novih poznanstava koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Postoji ozbiljna mogućnost da budete skloni ulasku u paralelnu vezu.

Rak

Ljubavni partner, pogotovo ukoliko ste dugo u vezi ili braku, više se bavi vašom karijerom ili brine za vas nego vi sami. Slobodne Rakove tokom ovog perioda očekuje poznanstvo koje će označiti početak nove veze i to sa osobom koja je izuzetno požrtvovana i na koju ćete moći da se oslonite. Ukoliko se bavite umetnošću ili sportom, na nekom zvaničnom skupu ili simpozijumu bićete u prilici da upoznate nekoliko izuzetno zanimljivih osoba prema kojima nećete ostati ravnodušni. Rakovi koji su u srećnom braku ili vezi mogu da očekuju vest o uvećanju porodice. Period je povoljan i za one koji žele sa partnerom da otputuju u inostranstvo. Ukoliko zbog posla budete često putovali u ovom periodu bićete u prilici da upoznate dve, po mnogo čemu slične osobe koje će vam se dopasti. U društvu izazivate veliko interesovanje, mnogi će želeti da budu u vašoj blizini, zbog čega najverovatnije nećete moći da se odlučite kome da date priorit. Retrogradni hod Merkura u Ribama može da donese konfuziju u odnosima sa Devicom ili Blizancima, ali se u stvari više odnosi na vašu lošu procenu situacije u kojoj se nalazite. Tokom ovog perioda bićete skloni da sve, naročito kritiku na vaš račun, previše primate k srcu. Neočekivano možete stupiti u vezu sa osobom koja je mnogo mlađa od vas i kojoj neće biti jasno šta zapravo želi od te veze.

Lav

Ukoliko spadate u one predstavnike ovog znaka kojima je erotika na prvom mestu, na pravom ste putu da doživite brojna uzbuđenja, ali veze koje budu počivale samo na fizičkoj privlačnosti vrlo brzo mogu da se završe. Ipak, Saturn iz Škorpije opominje vas da su tradicionalne vrednosti, kao što su porodični život i vernost, i te kako bitne, a Pluton u Jarcu može da simbolizuje osobu koja pomno prati svaki vaš korak. Mnogo neprijatnosti možete da doživite ukoliko budete želeli da previše eksprimentišete u ljubavnom životu, pogotovo ako je partner posesivan i u poslednje vreme ne preterano tolerantan. Mladi Lavovi rođeni krajem osamdesetih i početkom devedesetih biće posebno skloni da budu neverni, dok će rođeni sredinom šezdesetih imati utisak da im se događa mnogo toga čudnog i nepredviđenog. Verovatno će se zaljubiti kao da su u ranoj mladosti, ali partner neće biti slobodan. Tajne ljubavi biće uzrok mnogih rasprava i nemilih scena. Ovaj period je za mnoge pravi ispit za njihovu spremnost da mnogo toga tolerišu ili da se uzdrže od reakcija koje bi mogle da dovedu do raskida. Mars i Venera, dve planete ljubavi, uz Sunce, vladaoca vašeg znaka i uz retrogradni hod Merkura (SMS poruke poslate na pogrešnu adresu ili u pogrešno vreme) u Ribama donose prave španske serije - dosadno vam sigurno neće biti.

Devica

Slobodni predstavnici vašeg znaka imaju velike šanse da se u ovom periodu zaljube i uđu u novu vezu, a ukoliko su već u vezi, planiraće brak. Pred vama je izuzetno romantičan period tokom kojeg ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti, ali i vi ćete ostavljati sjajan utisak na mnoge. Dobijaćete pozive za izlaske, susrete, moguće i u tajnosti, imaćete veliki uticaj na partnera i njegove odluke koje se tiču posla. Preko posla možete i upoznati nekoga ko vas već na prvi pogled može oduševiti a kako vreme bude prolazilo i prilično zainteresovati. I pored mogućnosti da preko posla dođete u iskušenje da uđete u uzbudljivu vezu, ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, oni neće biti dovedeni u pitanje jer imate veliku zaštitu Saturna, iz vaše astrološke kući ljubavi i Plutona, simbola moći i erotike. Pun Mesec u vašem znaku 25. februara donosi mogućnost iznenadnog susreta sa nekim vatrenim znakom koji vas neće ostaviti ravnodušnim i najverovatnije ćete nastaviti da se i dalje viđate u tajnosti. Mlad Mesec 11. marta takođe znači novu mogućnost na ljubavnom planu, poznanstvo sa osobom koja najverovatnije neće biti slobodna, ali će za vas biti veoma zainteresovana.

Vaga

Kada je ljubav u pitanju potrebno je da se naoružate strpljenjem jer će Uran, planeta promena i neočekivanih događaja iz astrološkog polja partnerskih odnosa, u napetom aspektu sa Plutonom na vas delovati prilično razdražujuće. Osim toga, imaćete utisak da partner nešto krije od vas, da nije iskren i da ste prilično nemoćni da uspostavite odnos kakav vama odgovara. Kada je u pitanju stalni partner moraćete da primenite drugačiju taktiku ili da jednostavno izdržite ovaj tranzit retrogradnog Merkura (komunikacija), Marsa i Venere (planete ljubavi) preko znaka Riba, jer će se situacija promeniti relativno brzo i uz razumevanje partnera koji će takođe biti opterećen raznim dilemama i nedoumicama koje se tiču kako njegovog posla tako i nekih porodičnih pitanja. Partner će od vas očekivati da mu budete oslonac u svemu, zbog čega ćete svoj život morati drugačije da organizujete. Tokom ovog perioda slobodne Vage biće sklone pogrešnoj proceni osoba koje će im se udvarati ili će olako ulaziti u flert ne sanjajući koliko problema može da im donese, pogotovo ako osobe koje im se dopadaju nisu slobodne. Rođeni početkom osamdesetih biće veoma nestrpljivi da što pre reše neke emotivne dileme.

Škorpija

Ovo je jedan od boljih perioda, jer su Mars i Venera, planete ljubavi, strasti i erotike u romantičnim Ribama, a i Neptun iz znaka Riba povoljno deluje donoseći vam potrebu za sanjarenjem i romantične ljubavi. Nećete verovati da je moguće da vam se sve to događa, pogotovo ako vam se dopada osoba sličnog senzibiliteta ili neko ko često putuje u inostranstvo, a moguće je i da se radi o strancu. Ukoliko ste u stalnoj vezi ili braku, neka iznenadna prijatna vest koja se tiče oboje može da obeleži ovaj period, ili ćete se odlučiti za neku kvalitativnu promenu u zajedničkom životu. Početkom perioda, u vreme punog Meseca u Devici 25. februara verovatno će vas fascinirati osoba koja često putuje u inostranstvo ili ćete upoznati stranca, a krajem februara kada planete komunikacije i akcije, Merkur i Mars budu u konjunkciji, vi ćete preuzeti inicijativu. Vaša najjača oružja su šarm i duhovitost kojim nećete prestajati da oduševljavate osobu koja vam se dopada. Početkom marta nećete moći da odolite šarmu jedne veoma uspešne, vesele i atraktivne osobe, a u pitanju može da bude jedan Lav, Ribe ili neka druga Škorpija. Mladi i zaljubljeni predstavnici vašeg znaka imaće podršku članova svoje, ali i partnerove porodice koja će im pomoći da lakše ostvare svoje planove.

Strelac

Slab Jupiter, planeta egzaltiranosti i oduševljenja, u Blizancima čini vas nerealnim u očekivanjima kada je u pitanju veza sa nekim ko vam je već na neki način pokazao šta od vas očekuje. Nemojte igrati na kartu tajanstvenosti ili emocionalne manipulacije, jer će partner shvatiti o čemu se radi. Retrogradni hod slabog Merkura, planete komunikacije i vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, čini vašeg partnera prilično nespremnim da sa vama ulazi u bespredmetne rasprave zbog čega će glavno osećanje tokom ovog perioda biti neshvaćenost. I vi i partner ćete se osećati neshvaćenim. Bliske osobe, kako prijatelji tako i članovi porodice uzalud će vam deliti savete pokušavajući da vas "otrezne" da zauzmete realan odnos prema vezi koja je dospela u krizu, i to dobrim delom vašom krivicom. Na nekom skupu zatvorenog tipa, u restoranu ili na nekoj proslavi slobodne Strelčeve očekuje susret sa zanimljivom osobom. Moguća je tajna veza sa Škorpijom ili Jarcem. Period nije povoljan za donošenje bilo kakvih radikalnih odluka, pogotovo ne o prekidu veze.

Jarac

Naporan period za one predstavnike vašeg znaka koji su skloni raspravama, usamljeni se mogu osećati još usamljenijim, a nervozni i melanholični Jarčevi povremeno će biti skloni afektivnom ponašanju. Odustanite od prevelikih očekivanja kada je partner u pitanju, više se bavite sobom, ne odgovarajte na provokacije, jer je partner takođe u nekim ličnim dilemama i preokupacijama. Naglašeno astrološko polje nervnog stanja i slabe komunikacije, pozicije Urana i Jupitera mogu vas učiniti često najvećim usamljenikom Zodijaka koji želi da negde pobegne i nikog ne viđa. Srećni će biti samo oni koji preko posla često putuju, bave se turizmom ili umetnošću, njima su planete naklonjene i verovatno će se sjajno provoditi u većem društvu. Slobodni Jarčevi upoznaće zanimljivu osobu na nekom koncertu, u biblioteci, na putovanju ili u ambulanti. Što manje priče i analiziranja, a što više akcije - jedino vas to može trgnuti iz letargije. Bilo kakav hobi ili timski rad znače mogućnost kontakta sa osobama sličnih interesovanja i već u vreme punog Meseca 25. februara možete upoznati nekog Raka ili Lava, a tokom poslednje Mesečeve četvrti možete ući u kratak flert ili tajnu vezu koja nema naročitu perspektivu.

Vodolija

Moguća je tajna ljubav, zbog čega ćete osećati jaku potrebu da svoj život držite u maksimalnoj diskreciji. Sunce u Ribama, vladalac vašeg znaka, u "društvu" Venere, Marsa, Merkura i Neptuna može u vaš život doneti lekara, umetnika, sportistu ili nekog ko pokušava da se probije u samostalnom biznisu. Osećate jaku potrebu da imate vezu sa partnerom koji će da vas inspiriše, ko će biti u stanju da vam mnogo toga toleriše i pre svega da vas ne pita ono o čemu ne želite da pričate. U vašem životu ima mnogo tajni, a sa bivšim partnerom mnoge stvari niste raščistili što vas još pomalo potresa. Aspekt između Saturna i planeta u znaku Riba savršeno sam odgovara, ukoliko spas od raznih ljubavnih nedoumica ili problema potražite u poslu. Srećne su i Vodolije koje se bave istim poslom kao i partner, kao i oni predstavnici ovog znaka koji su se upoznali preko interneta ili posla. Emotivne veze sa Devicama i Blizancima mogle bi da budu prilično naporne, naročito ukoliko ste muškarac Vodolija, a vaša dama ima preterane materijalne prohteve. Dame Vodolije su veoma tolerantne i spremne da saslušaju partnera, da mu budu oslonac u poslu i da tolerišu partnerove nepredvidive reakcije.

Ribe

Tokom celog perioda vaš ljubavni život biće u drugom planu, što će partner teško podnositi, iako će se truditi da vas razume. Ali Merkur, vladalac astrološkog polja partnerskih odnosa u vašem znaku u retrogradnom hodu znači da vaše i partnerove potrebe, kao i odnosi budu usklađeni, međutim, često ćete oboje biti skloni da kažete ono što ne mislite ili što smatrate da nije dobro, a ipak ćete to reći. Impulsivnost, preosetljivost i povremena mračna raspoloženja mogu da budu razlog za rasprave, čak i ukoliko imate harmoničan brak. Mnogi slobodni predstavnici vašeg znaka mogu nesmotreno da uđu u vezu koja neće uneti spokojstvo u vaš život. Tokom ovog perioda bićete skloni flertu i tajnim vezama, pogotovo ukoliko ste rođeni početkom ili sredinom šezdesetih. Rođeni krajem šezdesetih ili osamdesetih više su posvećeni karijeri nego partneru, što može da dovede do emotivnog udaljavanja i partnerovog nezadovoljstva. Duge veze i prijateljstva koja su prerasla u ljubav će opstati, a Ribe koje su započele vezu između 2007. i 2009. godine mogu da budu u krizi ili će imati potrebu da naprave neku značajniju promenu u svom životu - da uđu u brak, da ga raskinu ili da se bar privremeno razdvoje.

(Večernje novosti - Jasminka Holclajtner)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.