fbpx

Jeftinije poslovanje sa SAD

Na sastanku predstavnika Američke privredne komore (AMCHAM) u Srbiji i Narodne banke Srbije (NBS) najavljeno je osnivanje radne grupe za uklanjanje birokratskih prepreka i troškova koje uzrokuju procedure u obavljanju finansijskih transakcija između dve države, saopštila je AMCHAM.

Kako se navodi u saopštenju, AMCHAM se u direktnom dijalogu sa NBS, koji je održan prekjuče, založila za poboljštanje poslovne klime u Srbiji i stvaranje uslova u kojima će investitori imati prilike da razmene mišljenja i udruže napore u stvaranju stabilnog investicionog ambijenta u Srbiji. U obraćanju članovima AMCHAM, guverner NBS Radovan Jelašić izrazio je optimizam u vezi sa efektom mera koje su preduzete u cilju obezbeđenja monetarne stabilnosti. On je ponovio da su strateški ciljevi NBS da zadrži inflaciju na jednocifrenom nivou bez oslanjanja na devizni kurs, da nastavi sa izgradnjom efikasnog finansijskog sistema, kao i da fokusira rad NBS na osnovne delatnosti, dok bi sve ostale bile ustupljene komercijalnim bankama.

Grupacija AMCHAM predstavlja više od 160 stranih i domaćih kompanija, koje zapošljavaju preko 50 hiljada ljudi u Srbiji i Crnoj Gori i sa ukupnim investicijama od preko pet milijardi dolara. Komora ima za cilj da promoviše poslovne principe i najuspešnija iskustva iz američkog biznisa, kao i odgovorna partnerstva između SAD i Srbije, da bi kroz trgovinu i investicije, doprinela ekonomskom razvoju zemlje, istaknuto je u saopštenju AMCHAM. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.