Širer zabrinut za opstanak Njukasla u Premijer ligi

LONDON, 28. aprila 2009. (Beta-AP) - Trener engleskog fudbalskog kluba Njukasla Alan Širer rekao je da nije siguran koliko će bodova biti dovoljno njegovoj ekipi kako bi ove sezone ostao u Premijer ligi.

Njukasl se sa 31 bodom nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu premijerligaške tabele, sa četiri utakmice do kraja prvenstva, a ekipa je u ponedeljak propustila priliku da se priključi ekipama u bezbednoj zoni, pošto je odigrala 0:0 sa Portsmutom.

Midlsbro je na 19. mestu sa istim brojem bodova, dok je Vest Bromvič poslednji sa 28 bodova.

Od kada je Širer, bivši fudbaler Njukasla, pre četiri utakmice preuzeo klub, "crno-beli" su postigli samo jedan gol i zabeležili po dva remija i poraza. Na meču protiv Portsmuta izveo je tri napadača - Majkla Ovena, Marka Viduku i Obafemija Martinsa, ali oni nisu uspeli da postignu pogodak.

"Samopouzdanje u fudbalu je važna stvar i kada ga izgubite, odmah počinjete da gubite mečeve. Igrači se naviknu na takvo stanje i tada je teško pobeđivati i postizati golove", rekao je Širer.

Njukasl u nedelju igra u gostima protiv Liverpula i skoro je sigurno da će i na tom meču igrači "crno-belih" imati težak posao da sačuvaju svoju mrežu.

"Voleo bih kada bismo na Enfildu napravili dobar rezultat... Pokušaćemo, ali ne mogu ništa da obećam. Ne znam koliko bodova će nam biti potrebno za opstanak u Premijer ligi", rekao je Širer.

Širer je jedan od najpopularnijih fudbalera Njukasla u istoriji kluba i kada je 1. aprila preuzeo klub, navijači su se ponadali da može da spasi ekipu od ispadanja.

On drži rekord Premijer lige po broju postignutih golova - 260, a za reprezentaciju Engleske odigrao je 63 utakmica uz 30 pogodaka.

Njukasl nije osvojio titulu šampiona od 1927. godine, a trenutna pozicija na tabeli je najgori plasman u istoriji kluba.

"Oslanjamo se i na druge klubove. Biće neizvesno do kraja sezone. Moramo da se borimo do poslednje utakmice u sezoni. Ironično je što nijedan od trojice napadača iz dobrih prilika nije postigao gol protiv Portsmuta", rekao je Širer.

"Postoji šansa, već u narednom meču možemo da postignemo golove. Posle meča s Liverpulom, Njukasl će ugostiti Midlsbro, koji je na 19. mestu, ali nas čekaju i teške utakmice protiv Fulama i Aston Vile, koji su u gornjem delu tabele", dodao je Širer.

Ispred Njukasla, prvi iznad zone ispadanja je Hal sa 34 bodova, dok na 16. mestu Sanderlend ima 35 bodova.

Pogledajte još