Novi talas snega paralisao deo Evrope

U Francuskoj je saobraćaj potpuno poremećen na jugoistoku zemlje, u Alpima. Mnogi autoputevi su zatvoreni, a snežna mećava se kreće ka Korzici.

Na većini puteva zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju da imaju zimsku opremu.

U češkoj prestonici je u toku dana palo između 15 i 30 centimetara snega, a gradske vlasti su angažovale za čišćenje 126 vozila i registrovano je blizu 80 saobraćajnih nesreća.

Sinoć su se snežne padavine obrušile i na Slovačku i potpuno je bio prekinut automobilski saobraćaj u Bratislavi i Nitri. Drumski saobraćaj u slovačkoj prestonici znatno je poboljšan danas popodne.

(Novi magazin)

Zbog velikog snega pre podne je bio poremećen i rad međunarodnog aerodroma pa je nekoliko dolazaka u Bratislavu preusmereno na Budimpeštu, a putnici su autobusima prevezeni do glavnog grada Slovačke.

Jake snežne padavine zahvatile su i Austriju i izazvale brojne saobraćajne udese, kao i kašnjenje letova na bečkom aerodromu Švehat.

Na putevima na prilazu Beča kamioni su proklizavali, tako da je autoput A21 morao biti zatvoren za teretnjake iznad 3,5 tone nosivosti, a privremeno je bio obustavljen saobraćaj zbog uklanjanja zaglavljenih kamiona. Samo u Beču je od sinoć napadalo do 20 centimetara snega.

Novi talas snežnih padavina zahvatio je i Italiju gde se otežano obavlja saobraćaj, u Bolonji je odložena prvenstvena fudbalska utakmica Bolonja-Fiorentina pošto je teren potpuno prekriven snegom. U Rimu besni oluja praćena jakom kišom.

Sneg je zahvatio i centralne krajeve Hrvatske, a noćas i jutros je pao u Rijeci i drugim mestima Kvarnerskog zaliva, pa čak i na ostrvima.

Najviše snega je palo u Gorskom kotaru gde su smetovi premašili jedan metar.

Pogledajte još