fbpx

Knežević: Mleko potpuno bezbedno

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku i što je jedina činjenica jeste da je mleko ispravno i bezbedno za korišćenje", rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Ministar je rekao da su odmah posle izbijanja ove "afere" preduzete sve mere da bi se sprečila eventualna mogućnost da se neka kontaminirana hrana nađe u stočnoj hrani.

"Naše vanredne kontrole obilaze velike farme i proizvođače stočne hrane i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da do sada nismo naišli na uzorke koji imaju više aflatoksina od propisanih standarda", rekao je Knežević.

Knežević je takođe kazao da će Ministarstvo poljoprivrede distribuirati proizvođačima mleka fiksatore čiji je cilj da doprinesu da se iz organizma stočnih grla izbace što pre određeni toksini, ako postoje.

Ministar poljoprivrede je ponovio da se iz Holandije očekuju rezultati super analize mleka.

Prema njegovim rečima, svi su pretrpeli štetu posle objavljivanja vesti o povišenom nivou kancerogenog aflatoksina - od proizvođača mleka,preko prerađivača a najviše korisnici, odnosno obični građani koji su bili uznemireni ovim vestima.

B92, RTS, Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.