DS: Zašto Knežević nije upozorio građane da piju neispravno mleko

"Zbog čega, sve dok to nije saoptštio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, nije dao nalog da se to mleko povuče iz prodaje, zašto nije odmah dao nalog da se farmama dostavi kukuruz iz robnih rezervi i njime zameni kukuruz koji je izazvao povecanje aflatoksina u mleku, nego je to uradio tek pre dva dana?", navodi se u saopštenju DS-a.

Demokrate od Vučića očekuju i da pokrene izmenu zakona i podigne dozvoljeni procenat aflatoksina u mleku, jer "ako ovi procenti nisu opasni po zdravlje, nema potrebe da u zakonu i dalje stoje takva ograničenja".

Pokrajinski odbor Demokratske stranke DS-a takodje je optužio Vladu Srbije da pokušava da "zataška" aferu s mlekom.

"Sramotno je da Vlada Srbije panično traži krivca, dok se sve druge vlade u regionu bore sa problemom sa mlekom i trude se da zaštite proizvodjače mleka ali i stočne hrane", navodi se u saopštenju pokrajinskog DS-a.

Ta stranka je optužila Vladu Srbije i da stoji iza najave današnjeg protesta "fantomske" Asocijacije proizvodjača mleka i da na taj način pokušava da stekne jeftine političke poene u kampanji za dopunske pokrajinske izbore.

DS je podsetio da je Centralna asocijacija proizvodjača mleka demantovala je da će organizovati protest ispred Vlade Vojvodinea, što je samo još jedan dokaz da SNS pokušava da zataška aferu političkim napadima.

Beta

Pogledajte još