Jankovićeva: Vraćam se u dobru formu

ŠTUTGART, 28. aprila 2009. (Beta-AP) - Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je se vraća u dobru formu, na vreme za drugi gren slem u sezoni, Rolan Garos.

Jankovićeva je 2008. godinu završila na prvom mestu WTA liste, a ove godine je pala na četvrtu poziciju. Ispred nje su Ruskinja Dinara Safina, Amerikanka Serena Vilijams, i još jedna Ruskinja Jelena Dementijeva.

"Odigrala sam nekoliko mečeva na šljaci i osećam da se vraćam u dobru formu", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare na turniru u Štutgartu, na kome brani titulu.

Ona je prošle godine osvojila turnir koji se igrao u hali u oktobru na tvrdoj podlozi, ali je ove sezone promenjen termin, ali i podloga, i od sada se igra se na šljaci.

Organizatori su postavili istu crvenu šljaku na kojoj se igra i na Rolan Garosu.

"Kada izađem na teren, ne razmišljam o tome da li branim titulu. Nije važan rezultat koji sam postigla prošle godine, već rezultati i bodovi koje osvajam u ovoj sezoni", rekla je Jankovićeva.

Ona je istakla da nije previše zabrinuta o gubitku prvog mesta na WTA listi.

"Kada jednom dostignete taj cilj čini vam se kao da ste skinuli veliki teret sa leđa. Cilj je da ponovo zaigram dobro, da napredujem. Želim da uživam u tenisu, sa osmehom na licu", rekla je četvrta teniserka sveta.

Jankovićeva smatra da je pogrešila što je promenila način treniranja i što je u kratkom periodu povećala mišićnu masu.

"Ova sezona do sada nije bila sjajna. Nisam igrala dobro, mučila sam se, promenila sam način treniranja ali nije uspelo. Osećala sam se drugačije, moje telo nije dobro prihvatilo promene. Nekada sam bila najbrža na turu, dobro sam se kretala, a sada se osećam kao najsporija teniserka na terenu", rekla je.

"Ali sada sam na šljaci ostvarila nekoliko pobeda i vraćam se polako. Srećna sam i neću više da eksperimentišem sa treninzima. Ponovo igram dobro", dodala srpska teniserka.

Jankovićeva, koja je postavljena za trećeg nosicoa, u prvom kolu turnira u Štutgartu igra protiv 19. teniserke sveta, Slovakinje Dominike Cibulkove.

Pogledajte još