Šampion i prvoplasirani iz Jadranske lige u Evroligi

"To što pišu pojedini mediji je netačno, jer nije po propozicijama takmičenja u Jadranskoj ligi. Dve najbolje ekipe iz sezone 2012/2013 će igrati u Evroligi - pobednik 'fajnal fora' i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja", rekao je Bilić za agenciju Beta.

Pojedini mediji danas su preneli da će, prema propisima Evrolige, u najelitnijem evropskom takmičenju iz Jadranske lige igrati finalisti završnog turnira.

"Netačno je to šta je taj novinar razumeo ili nije razumeo... To su proizvoljna tumačenja. Jadranska liga odlučuje o učesnicima Evrolige", rekao je Bilić.

Bilić je ukazao na propozicije takmičenja u regionalnoj ligi.

"Jadranska liga se igra iz dva dela, prvi je ligaški, drugi je završni turnir. Prve četiri ekipe igraće na 'fajnal foru', pobednik turnira igraće u Evroligi, kao i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela. Na primer, ako Igokea zadrži prvo mesto i osvoji titulu, onda će pored nje u Evroligu ići drugoplasirani tim regularnog dela, a kako trenutno stvari stoje, to je Crvena zvezda", rekao je Bilić.

"Onda bi u kvalifikacije išla trećeplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja, a ne neko sa završnog turnira. 'Fajnal for' se igra samo za prvaka, takva su pravila", dodao je direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje.

Bilić je rekao da će uprava Jadranske lige za nedelju dana odlučiti gde će se održati "fajnal for".

Beta

Pogledajte još