Đilas: Izbori će biti na jesen

Đilas smatra da je napredak evropskih integracija posledica spremnosti Vlade Srbije da na Kosovu prihvati stvari koje nisu prihvatili Boris Tadić i bivša vlast.

Imali bismo napredak i da je Tadić prihvatio carinu ili ukidanje institucija Srbije na severu, objasnio je Đilas, ali je pitanje šta bi, u tom slučaju, bilo na ulicama Beograda i Srbije.

Uprkos tome što je građanima dosta priče o štapu i šargarepi, Đilas garantuje da nema boljeg puta od evropskog i najavljuje da će DS biti konstruktivna opozicija i podržavati proevropske zakone.

On, međutim, misli da će ove godine biti vanrednih izbora, verovatno na jesen, jer smatra da je svima jasno da ova vlada ne funkcioniše.

Ako se ostavi po strani borba protiv kriminala i korupcije, Đilas ne vidi čime bi Vlada Srbije mogla da se pohvali, pogotovo što su ekonomski pokazatelji gori nego u vreme Vlade čiju je okosnicu činila DS.

On ne tvrdi da je sve to posledica rada ove Vlade, imajući u vidu devedesete godine, ali poziva građane da pogledaju u svoj džep i procene šta danas mogu da kupe novcem koji imaju i šta su mogli da kupe pre pola godine.

Upitan o eventualnoj velikoj koaliciji, Đilas je odgovorio da za to ne vidi nikakvu mogućnost.

(Fonet, B92)

Pogledajte još