Holivudske legende koje nisu dobile Oskara

0

Među legendama Holivuda kojima je Oskar izmakao su Džon Malkovič, Ričard Barton, Tom Kruz, Džoni Dep, Merlin Monro, Mišel Fajfer, Greta Garbo…

Ceremonija dodele Oskara biće održana večeras u Dolbi teatru u Los Anđelesu, a taj događaj pratiće ogroman broj ljudi u svetu, željnih da vide ko će poneti pozlaćenu statuetu.

Malo ko zna, međutim, da neka od najvećih glumačkih imena Holivuda nikada nisu osvojila prestižni trofej.

Najupečatljiviji je primer Leonarda Dikaprija, zvezde “Titanika”, ali i mnogih drugih značajnih ostvarenja kao što su “Romeo i Julija”, “Plaža”, “Njujorške bande” ili “Dvostruka igra”.

Podjednako neuspešan da u svoje glumačko umeće ubedi članove Američke filmske akademije je i Bred Pit koji je za svoje kameleonske transformacije, od plaćenog ubice (Ubij ih nežno) do savršenog šeprtlje (Spaliti nakon čitanja) dobio dosad samo dve nominacije.

Među legendama Holivuda kojima je Oskar izmakao je i veliki Džon Malkovič, Tom Kruz, Džoni Dep, Vil Smit, Edi Marfi, ali i Piter O'Tul, Kirk Daglas, Ričard Barton i Džejms Din.

Kada je reč o damama sa filmskog platna, priliku da podignu Oskara nisu imale lepotice kao što su Mišel Fajfer i Merilin Monro, simbol holivudskog glamura koja čak nije imala pravo ni na jednu nominaciju.

Društvo im prave i “fatalna” Glen Klouz i “božanstvena” Greta Garbo koju je Američki filmski institut uvrstio među pet najboljih glumica dvadesetog veka.

(Novosti, Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.