Dinkić zatražio veću podršku SAD

VAŠINGTON, 28. aprila 2009. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić zatražio je u Vašingtonu veću podršku SAD Srbiji i zemljama istočne Evrope, saopštilo je u utorak Ministarstvo ekonomije.

Dinkić je razgovarao sa predsednikom Komiteta sa spoljne poslove američkog Senata i senatorom iz države Masačusets Džonom Kerijem, sa kojim je razmenio iskustva u sprovođenju antirecesionih mera, posebno u oblasti infrastrukturnih projekata. Na sastanku je istaknuto da je, iako Srbija i SAD imaju različite stavove, pre svega u vezi sa nezavisnošću Kosova i Metohije, u interesu obe zemlje da se insistira na temama koje ih spajaju.

U saopštenju se ističe da je Keri izrazio želju da pomogne Srbiji i u procesu pristupanja Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO). "Senator Keri je jedan od inicijatora pomoći zemljama istočne Evrope radi saniranja posledica svetske ekonomske krize i upravo zahvaljujući njegovoj inicijativi Međunarodni monetarni fond (MMF) je dobio značajna dodatna sredstva od grupe 20 najrazvijenijih zemalja, pa su između ostalog, i sredstva koja je Srbija dobila iz te povećane kvote", izjavio je Dinkić.

Pogledajte još