Jelena Janković osvojila titulu posle 35 meseci!

U finalnom okršaju Jelena je bila bolja od 20-godišnje Paule Ormaečee, trenutno 198. na svetu, rezultatom 6:1, 6:2.

Od titule u Indijan Velsu Jelena je izgubila pet finala, a sada je napokon probila led.

Jelena je odlično počela meč, već u drugom gemu napravila je brejk, a ubrzo je povela i sa 3:0. Imala je srpska teniserka i šansu za dupli brejk, ali je Argentinka uspela da smanji na 3:1.

U narednom gemu Ormaečea je došla do dve uzastopne brejk šanse, ali se Jelena izvukla, uspela da preokrene i da povede sa 4:1.

Jankovićeva je tada tražila lekarski tajm aut zbog problema sa kolenom, ali to je nije omelo da nastavi u istom ritmu – sjajnom igrom, sa mnogo promena ritma, Jelena je stvorila tri vezane set lopte, a realizovala je drugu preciznim bekhend lobom.

Ormaečea je bila nervozna i isfrustrirana izvanrednom defanzivom Jankovićeve – upravo na taj način, izvanrednom odbranom, Jelena je u trećem gemu drugog seta napravila brejk iskoristivši drugu brejk šansu (2:1).

Tokom celog meča srpska teniserka sjajno je servirala (ukupno šest asova) i Ormaečea je retko dolazila u priliku da napravi brejk. Jelena je lako čuvala stečeni brejk, a pri rezultatu 4:2 od 40:15 za suparnicu osvojila je četiri poena u nizu i povela sa 5:2.

U sledećem gemu Jankovićeva je odservirala za trofej – 6:1, 6:2 za 75 minuta igre.

(Izvor: B92)

Pogledajte još