Navijači Škotske u humanitarnoj misiji: Dolaze i donose pomoć deci Srbije

Udruženje navijača fudbalske reprezentacije Škotske pod nazivom “Tartan armija” osnovano je 1999. godine i od tada ima samo dve uloge: da prati Škote na svim utakmicama na domaćim i gostujućim terenima i da na svim gostovanjima donira određeni iznos sredstava nekoj od ustanova u zemlji domaćinu.

"Od pre nekoliko dana na našem veb sajtu traje akcija skupljanja donacija za pomoć nekoj od dečjih ustanova u Srbiji. Dolazimo krajem marta u Novi Sad na utakmicu sa Srbijom i našu dobru tradiciju ne želimo ni sada da izneverimo. Radujemo se dolasku u Srbiju, jer sam siguran da osim ljubavi prema pivu i viskiju imamo još dosta toga sličnog sa vašim narodom", poručio je Džon Dejli, predsednik organizacije “Tartan armija”.

Ovo humanitarno udruženje škotskih navijača ne poznaje granice. Bili su na svim meridijanima, a neke od poslednjih akcija imali su u Sloveniji, Finskoj i Japanu.

Dejli navodi da sada žele da pronađu dečju ustanovu u Srbiji kojoj je finansijska pomoć najpotrebnija.

"Želimo da uživamo u fudbalu, nadamo se dobroj utakmici sa Srbijom, ali se radujemo i zbog pomoći koju donosimo. Ona je skromna, najverovatnije će to biti 1.500 funti, ali je donosimo sa puno ponosa i ljubavi", dodao je on.

(Novosti)

Pogledajte još