Nigerija: Koncert Bijonse plaćen iz Fonda za siromašne

0

Nigerijski predsednik Gudlak Džonatan je 2006. godine potrošio milion dolara iz Fonda za pomoć siromašnima radi dovođenja međunarodnih zvezda

Nigerijski predsednik Gudlak Džonatan je 2006. godine potrošio milion dolara iz Fonda za pomoć siromašnima radi dovođenja međunarodnih zvezda, poput Bijonse i njenog supruga Džeja Zija, na jedan muzički festival u Nigeriji.

Pismo sa potpisima zvaničnika nigerijske države Bajelse otkriva da je Džonatan, koji je u to vreme bio guverner te oblasti, potrošio 150 miliona naira iz Fonda za borbu protiv siromaštva na organizaciju muzičkog festivala “This Day”, koji je 2006. godine održan u Lagosu, prenosi on-lajn agencija Sahara riporters.

Dokument je “isplivao” nakon što se saznalo da je američkoj rijaliti zvezdi Kim Kardašijan prošle nedelje dato 500.000 dolara da se pojavi na jednom skupu u Lagosu, na kojem je održala “govor” od 45 sekundi.

Ne zna se, međutim, da li su Bijonse i Džej Zi znali da je njihovo prisustvo na festivalu, na kojem su nastupili i Misi Eliot, Basta Rajms, Snup Dog i Sijara, bilo finansirano novcem namenjenom sirotinji.

Nigerija je najmnogoljudnija zemlja Afrike i najveći proizvođač nafte u regionu. Blizu polovine stanovništva Bajelse živi ispod praga siromaštva, a u Jenagoi, glavnom gradu ove nigerijske države, dvoje od petoro stanovnika nema pristup pijaćoj vodi.

(Izvor: Telegraf.rs / Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.