Uroš Mišić sutra pred sudom?

Njega je obezbeđenje lokala identifikovalo kao jednog od učesnika incidenta u kojem je lakše povređen američki marinac. Policija još nije locirala Mišića, ali je njegovom ocu u petak, na kućnoj adresi, uručen poziv za saslušanje.

Po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Beogradu, Uroš Mišić je dobio poziv za saslušanje zbog tuče u klubu “Plastik”. Mišićev advokat Borivoje Borović je, za “Novosti”, potvrdio da će se njegov klijent pojaviti na saslušanju, odnosno da se on ne skriva od nadležnih organa.

"Tačno je da Uroš nije bio kod kuće kada je policija donela poziv za saslušanje, zbog toga je on uručen njegovom ocu. Mogu još da kažem da je Mišić u trenutku incidenta bio sa prijateljima i devojkom u pomenutom kafiću, ali da u tuči nije učestvovao", objašnjava Borović.

Policija i dalje radi na rasvetljavanju svih detalja incidenta, koji je započeo u četvrtak oko 3.50 u klubu, a nastavljen na uglu ulica Dalmatinske i Takovske.

Dve grupe mladića su se tada sukobile. Sa jedne strane je između ostalih bio Uroš Mišić, a u drugoj ekipi su se nalazili radnici obezbeđenja američke ambasade.

Operativci MUP utvrđuju činjenice na osnovu video-snimaka sa sigurnosnih kamera, ali i uzimaju izjave svedoka ovog incidenta. Uz sve to, radi se i na kompletnoj identifikaciji učesnika obračuna.

Da podsetimo, Garsija E. H. je u tuči lakše povređen, ali je odbio lekarsku pomoć. Njegov prijatelj, Moler A. Dž. prošao je bez i jedne ogrebotine.

Njih dvojica su, najverovatnije već napustili našu zemlju. Naime, po pravilima američke vojske, ukoliko se u nekoj stranoj zemlji dogodi bilo kakav incident, u kojem su učesnici njihovi vojnici, oni se za, najkasnije 48 sati vraćaju u SAD, ili direktno dobijaju prekomandu u neku drugu zemlju.

Iz požarevačkog zatvora “Zabela” u kojem je služio kaznu, Mišić je izašao 4. decembra prošle godine, pošto je usvojen njegov zahtev za amnestiju.

Uroš Mišić je javnosti postao poznat nakon napada na žandarma Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine. Zbog tog incidenta iza rešetaka je proveo pet i po od, ukupno 10 godina zatvora koliko mu je sud izrekao kaznu. Apelacioni sud je, međutim, utvrdio da Mišić nije sa umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo, “već da je napao službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira”.

(Izvor: B92)

Pogledajte još