Partizan će zadržati okosnicu ekipe

BEOGRAD, 28. aprila 2009. (Beta) - Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivan Tomić izjavio je da će najvažniji igrači tima ostati u Humskoj sledeće sezone i dodao da će "crno-beli" dovesti nekoliko pojačanja iz domaćih klubova u letnjem prelaznom roku.

"Ni po koju cenu nećemo prodati srž ekipe, jer ne želimo da budemo oslabljeni pred važne utakmice koje nas očekuju. Nećemo da se odreknemo onih koji imaju veliku težinu i na terenu i u svlačionici", izjavio je Tomić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je mesec dana pre kraja sezone odbranio titulu prvaka Srbije, a Tomić je kazao da u klubu već sada razmišljaju o pojačanjima, pre svega iz domaćih klubova.

"Dovešćemo najviše trojicu ili četvoricu igrača. Tražimo mlade igrače i pratimo srpske lige. Nećemo žuriti sa pojačanjima, jer tim koja imamo dovoljno je dobar za borbu u domaćim takmičenjima i u Evropi", rekao je Tomić.

On je, ipak, istakao da je prodaja igrača još uvek neminovnost u svim srpskim klubovima.

"Mi se trudimo da bude što manje odlazaka, ali je neminovnost u našim klubovima da najbolji igrači odlaze, jer od toga zavisi preživaljanje. Razlika između Partizana i ostalih klubova je u tome što mi možemo da prodamo jednog igrača i da šest meseci živimo bezbrižno, bez dugova. Klub funkcioniše bez problema u ovim teškim vremenima", naveo je Tomić.

Iako su "crno-beli" osvojili drugu uzastopnu titulu, on je ocenio da sezona nije gotova, jer je ambicija kluba i odbrana trofeja u Lav kupu Srbije.

"Verujemo da smo na pravom putu, ali još nismo sve završili. Pred nama je još jedan cilj i ne smemo da propustimo šansu da ova generacija bude prva u klubu koja je odbranila 'duplu krunu'", izjavio je sportski direktor Partizana.

Govoreći o kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone, Tomić je ocenio da ekipi nedostaje samo malo iskustva.

"Potrbna su nam još dva ili tri meseca iskustva. Ne kažem da nećemo dovesti nijednog novog igraca, ali naša snaga je u tome što je ovaj tim na okupu već dve godine. Ima vremena, ostalo nam je još nekoliko utakmica do kraja sezone, a potom i pripremni period", rekao je Tomić.

On je ocenio da novi sistem kvalifikacija daje Partizanu veće pravo da se nada plasmanu u Ligu šampiona.

Partizan je prošlog vikenda pobedom nad OFK Beogradom (4:1) osigurao titulu prvaka Srbije, a u polufinalu Lav kupa očekuje ga duel sa Banatom.

Prvenstvo Srbije završava se 30. maja, a Partizan takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra od drugog kola, koje počinje 14. jula.

Pogledajte još