Hitna istraga zbog fotografija na kojima policajci poziraju kao kriminalci

Fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je juče na društvenim mrežama i stranicama štampanih medija.

"Naložio sam da se hitno ispita sve u vezi sa tom fotografijom i da mi se dostavi izveštaj kako bi smo mogli preduzeti adekvatne mere i kazniti odgovorne", rekao je Božović u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Božović, koji je u MUP-u zadužen za kontrolu policije, rekao je da je naložio sektoru Unutrašnje kontrole policije da hitno ispita na koji je način je ta fotografija dospela u javnost, kako je nastala, ali i da se proveri koji su pripadnici MUP-a na njima i iz koje su klase diplomaca Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Fotografija mladih policajaca koji na bahat način poziraju sa pištoljima u rukama, osvanula je juče na društvenim mrežama i stranicama štampanih medija.

Novosadski "Radio 021" je fotografiju objavio uz opsi "lokalna banda".

Božović, naime, smatra da pomenuta fotografija može da iritira građane i da negativno deluje na imidž MUP-a, odnosno da sve dobre aktivnosti najvećeg dela pripadnika koji požrtvovano, disciplinovano i vredno preduzimaju aktivnosti na izvršavanju svih Ustavom i zakonom predviđenih zadataka.

Božović je istakao i da je to povod da se već započeta razmišljanja oko transformacije Uprave za obrazovanje i Policijske akademije na neki način objedine kako bi se u budućnosti formirala jedna jedinstvena, centralizovana, edukaciona institucija u okviru MUP-a.

Takva obrazovna institucija bi mnogo efektnije radila na obrazovanju i stvaranju novih kadrova i na usavršavanju i stalnoj obuci onih pripadnika koji su završili svoje osnovno školovanje, smatra Božović.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još