KFC "zaratio" sa Kinezima zbog skandala sa zaraženom piletinom

Ovaj gigant želi da osigura bezbednost svojih proizvoda nakon skandala oko zaražene piletine, koji je doveo do pada prodaje na tom ključnom tržištu za kompaniju.

Skandal je otkriven u decembru kada su Šangaj i severna kineska provincija Šansi pokrenuli istragu u vezi sa nekim dobavljačima KFC-a, zbog tvrdnji da u piletini sa tih farmi postoji visok nivo antibiotika.

Nakon što je problem izbio na videlo, prodaja matične kompanije KFC-a Jam! pala je za šest odsto u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu.

KFC je saopštio da će prestati da koristi piletinu koja je pod sumnjom da je rizična, unaprediti proces izbora dobavljača i formirati sopstvenu komisiju za bezbednost hrane.

"Naš prioritet će uvek biti da kupcima pružimo najbezbedniju piletinu najboljeg kvaliteta", izjavio je predsednik i izvršni direktor KFC-a u Kini Sam Su.

Kompanija je takođe obećala da će poboljšati komunikaciju sa vladom i javnošću, nakon što je kineska filijala Jam! prošlog meseca priznala da nije obavestila vlasti o testovima koji su pokazali visok nivo antibiotika u piletini.

(B92)

Pogledajte još