Bojan Pajtić: Goran Knežević je izgubio kredibilitet

"Nije trebalo da se izlazi u javnost i nazdravlja mlekom, jer je tema ozbiljna, u nekim zemljama zbog ovoga bi pale vlade. Vređanje inteligencije je kada izlazite pred javnost i kažete da će mleko biti potpuno zrdavo za nedelju dana", rekao je Pajtić u "Kažiprstu" B92.

On je kazao da je Ješić nakon što je dobio informaciju o povišenog aflatoksinu, kao roditelj, kao ljudsko bice, obavetio javnost.

"Čuli smo da jedna šolja ili nekoliko nisu štetne, ali deca u velikim količinama konzumiraju mleko. Mnogi su ranije upozoravali da će postojati opasnost, a sad smo iznenađeni, to je kao da nas je iznenadila zima. Ozbiljno je koliko je nereagovanja bilo. Ušlo se u politizaciju i sada se napada pokrajinski sekretar za poljoprivredu", naveo je vojvođanski premijer i dodao da je Ješić obavestio vladu u formi službene tajne, ali da vlada nije reagovala.

"Kada ste vlast, treba da rešavate probleme i da odgovarate na pitanja opozicije. Ovde se mesecima znalo da će do ovoga da dođe, a ako nisu znali, nekompetentni su da sede tamo".

Pajtić se upitao kakve veze DS ima sa celom pričom, jer ta stranka nije na vlasti da bi nju napadali.

"Aflatoksin nije nešto što se pojavljuje svake godine nego je posledica zagađenja hrane, a na upozorenja mora da se reaguje. Ja se ne sećam da su ministri iz prošle vlade tvrdili da nema problema u toj hrani ako je neko relevantan ukazao na taj problem. Pitanje je za bivšeg ministra poljoprivrede Dušana Petrovića ako je on to ignorisao", rekao je Pajtić.

"Treba sada da vidimo šta će pokazati rezultati iz Nemačke i Holandije. Slušali smo da mlekom može da se nazdravlja, ali da može da se popije samo nekoliko čaša, i zato su nam te analize neophodne", kaže zamenik predsenika Demokratske stranke.

Pajtić je naveo da se ova tema ne sme spinovati, jer je preozbiljno kada kažu da je mleko dobro, a onda ga povuku iz prodaje i dodao da je nedopustivo ono što smo viđali prethodnih dana.

On je rekao da Demokratsku stranku nikako ne ugrožava novi poslanički klub bivšeg člana te stranke Dušana Petrovića "Zajedno za Srbiju" .

"Naši birači nisu glasali za Petrovića, uz dužno postovanje. Rekli smo da svima želimo političku sreču. DS je opozicija, tako da ne znači mnogo da li ćemo imati 50 ili 55 poslanika", rekao je Pajtić i dodao da nema govora o novom poslaničkom klubu Dragoljuba Mićunovića.

"Ma kakvi. Ako Đilas sad napravio stranku to bi nam nanelo štetu ili profesor Mićunović, ali oni nemaju nameru to da učine. DS je stabilna i stamena", navodi Bojan Pajtić.

Upitan da prokomentariše sporne privatizacije, on je rekao da su 23 od 24 izvršene u vreme vlade Vojislava Koštunice, što je pokušano da se prikači Mirku Cvetkoviću.

"Opet imamo medijski spin, jer se prebacuje na nekog ko nije kriv".

(B92)

Pogledajte još