Tipsarević pobedio Akakusa

BEOGRAD, 28. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je 44. igrača sveta Hosea Akakusa iz Argentine sa 2:0 (6:3, 6:4) i plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Rimu.

Prvi set Tipsarević je prelomio u osmom gemu, kada je napravio jedini brejk na meču, koji je zbog kiše u Rimu kasnio skoro pola dana, a pri rezultatu 1:1 na početku susreta bio i prekinuit zbog pljuska.

Početak drugog seta pripao je Argentincu, koji je osvojio uvodna dva gema, ali je 65. teniser sveta odmah uzvratio, stigao do izjednačenja, a potom u sedmom gemu napravio brejk prednosti, koje je sačuvao do kraja meča.

Naredni protivnik 24-godišnjeg Tipsarevića biće pobednik duela 12. nosioca u Rimu Fernanda Gonsalesa iz Čilea i Francuza Žeremija Šardija, 42. tenisera na svetskoj ATP rang listi.

Tipsarević bi tako mogao da dobije priliku da se Gonsalesu revanšira za prošlogodišnji poraz u prvom kolu turnira u Rimu. Dvojica tenisera su se prethodno sastali još dva puta i ostvarili po pobedu i poraz.

Srpski teniser je protiv Šardija odigrao dva meča i oba je dobio. Prošle godine Tipsarević je bio bolji i u Sankt Peterburgu i u Mecu.

Nagradni fond turnira u Rimu iznosi 2.750.000 evra.

Pogledajte još