Selektor Italije: Nadam se da sestre Vilijams neće igrati

RIM, 28. aprila 2009. (Beta-AP) - Selektor ženske italijanske teniske reprezentacije Korado Baracuti rekao je da se nada da će sestre Serena i Venus Vilijams propustiti finalni duel Fed kupa dve reprezentacije koji se igra u novembru.

"Nadam se da sestre Vilijams neće doputovati u Italiju na finalni meč Fed kupa. Ako dođu pokušaćemo da ih pobedimo, a to nije nemoguće na šljaci. Flavija Peneta je nekoliko puta pobedila Venus", rekao je Baracuti.

Peneta, 14. teniserka sveta, prošle godine je dva puta pobedila Venus Vilijams, ali je Amerikanka pobedila u poslednja dva meča.

Italija je do finala stigla posle pobede nad Rusijom od 4:1, dok je selekcija SAD bila bolja od Češke sa 3:2, a u ekipi nisu bile sestre Vilijams.

Italija će biti domaćin finalnog meča, 7. i 8. novembra, a čelnici italijanskog teniskog saveza bi mogli da organizuju meč na otvorenim terenima na sporoj šljaci.

"Sigurno ćemo igrati na sporoj šljaci i ako je moguće na otvorenim terenima. Moramo da izaberemo teren koji Amerikankama nimalo ne odgovara. Na šljaci ponekad nije dovoljno da igrate dobro", rekao je Baracuti.

Frančeska Skjavone je protiv Rusije osvojila dva poena za Italiju pobedama u singlu, dok su treću pobedu donele Roberta Vinči i Sara Erani u dublu.

Selekcija SAD je pobedila na svih devet prethodnih mečeva protiv Italije, a poslednji put ekipe su igrale 2003. godine u Vašingtonu, kada je bilo 5:0 za domaćine.

Italija je u poslednje četiri godine tri puta igrala u finalu Fed Kupa, a trijumfovala je samo jednom, 2006. godine protiv Belgije.

Ovo će biti prvi put da je Italija domaćin finala.

Pogledajte još