Đoković uspešno počeo put ka odbrani titule

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo put ka odbrani titule šampiona turnira Masters serije u Rimu, pošto je pobedio 33. igrača sveta Alberta Montanjesa iz Španije sa 2:0 (7:6, 6:0) u drugom kolu turnira.

Đoković, koji je u prvom kolu bio slobodan, tako je ostvario i treću pobedu u isto toliko duela sa Montanjesom, ali se u prvom setu meča igranog u noći između utorka i srede, kao i ranije ovog meseca u Monte Karlu, susreo sa jakim otporom Španca.

Obojica tenisera su u tom delu igre napravili po dva brejka, a prvi je do prednosti stigao Montanjes. Set je, ipak, odlučen u taj-brejku u kome je Đoković bio bolji - 7:5.

Neuspeh u taj-brejku kao da je demotivisao Montanjesa, koji u drugom setu nije osvojio gem, pa je Đoković meč rešio u svoju korist za sat i 38 minuta.

Protivnik 21-godišnjeg Đokovića u trećem kolu biće pobednik duela 13. nosioca Tomija Robreda iz Španije i Nemca Filipa Kolšrajbera, trenutno 39. igrača na ATP listi.

Srpski teniser se do sada pet puta sastao sa Robredom i ostvario četiri pobede, uključujući i onu na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD. Robredo je Đokovića savladao samo na prvom njihovom susretu, 2005. godine na turniru Masters serije u Parizu.

Đoković je Kolšrajbera pobedio na jedinom dosadašnjem susretu prošle godine u Indijan Velsu, koji je posle i osvojio.

Nagradni fond turnira u Rimu iznosi 2.750.000 evra, a Srbiju će u drugom kolu predstavljati i Viktor Troicki i Janko Tipsarević, koji je u utorak uveče eliminisao Argentinca Hosea Akakusa.

Pogledajte još