Novi slučajevi svinjskog gripa u svetu, u Meksiku 159 umrlo

BERLIN, 29. aprila (Beta-Rojters) - Nemački medicinske službe potvrdile su svoj prvi slučaj svinskog gripa u Bavarskoj, a broj novih slučajeva širi se na američkom kontinentu, u Evropi, na Bliskom istoku i na Pacifiku izazivajući strah da može da pređe u pandemiju.

U svetu se stalno prijavljuju novi inficirani, a vlade mnogih zemalja upozoravaju svoje građane da ne putuju u Meksiko gde je do sada umrlo 159 ljudi od, kako se sumnja, posledica svinjskog gripa. Od tog broja sedam je ptovrđeno da je umrlo od te bolesti.

Broj obolelih od svinjskog gripa porasto je na 65 u Sjedinjenim državama, u Kanadi ih ima 13 a slučajevi te bolesti potvrđeni su u Izraelu i Novom Zelandu. U Britaniji je potvrđeno da su dve osobe obolele od svinjskog gripa, a 22 osobe je na posmatranju zbog simptoma gripa. U Španiji ima dva potvrđena slučaja a 32 sumnjiva.

U mnogim zemljama kao što je Australija, Francuska, Austrija, Švajcarska, Irska, Poljska, Danska, Svedska, Holandija, Peru, Čile, Kolubija, Brazil, ima slučajeva za koje se sumnja da su svinjski grip.

Pogledajte još