Sud u Bariju oslobodio Stanka Subotića optužbi za šverc cigareta

Ona je navela da je sud u Bariju uvažio predlog italijanskog Tužilaštva za oslobađajuću presudu.

"Sud je time oslobodio Subotića svih optužbi koje su mu stavljane na teret", kazala je Čejović.

Stanko Subotić, zvani Cane, bio je optužen za mafijaško udruženje radi šverca cigareta iz Crne Gore u Italiju odnosno za pranje novca u period od 1994. do 2001.

Istraga protiv Subotića vođena je u više država.

"Konačno je završen ovaj dugotrajni proces, koji je toliko trajao zbog istrage u više država. Oslobadajuća presuda za Subotića predstavlja najveću moguću satisfakciju za njega", kazala je Čejović Televiziji Crne Gore.

Pred sudom u Bariju u toku je suđenje crnogorskim biznismenima Veselinu Baroviću, Branku Vujoviševiću i Branislavu Mićunoviću, kao i nekadašnjoj šefici crnogorske trgovinske misije u Italiji Dušanki Jeknić, koji su optuženi za međunarodni šverc cigareta preko Jadrana i mafijaško udruživanje.

Među optuženima je za šverc cigareta preko Crne Gore za Italiju je i državljanin Srbije Andrija Drašković.

Proces u Bariju traje već tri godine, tokom kojih su održana brojna preliminarna saslušanja po optužnici na osnovu istrage koju je 2001. pokrenuo tužilac Đuzepe Šelzi.

Dosadašnji epilog je odustajanje italijanskog tužilaštva od optužbi protiv bivšeg crnogorskog ministra finansija Miroslava Ivaniševića, a danas je, u odvojenom postupku, doneta oslobađajuća presudu za Subotića.

Pre četiri godine Šelzi je odustao i od optužbi protv aktuelnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

(Blic, agencije)

Pogledajte još