Ko su vojnici Darka Šarića u Srbiji?

- Očigledno je da i iza trećeg napad na Joksovićeve objekte stoji Darko Šarić i da je to treći put osveta zbog svedočenja, a ujedno i upozorenja onima koji možda planiraju da progovore - kaže izvor iz MUP Srbije.

Na Joksovićevu štampariju BMG-NM u Vodovodskoj ulici 158 u beogradskom naselju Žarkovo preksinoć oko 23 sata bačena je eksplozivna naprava velike razorne moći. Na sreću, u eksploziji niko nije povređen.

- Ni ovog puta nema očevidaca. Niko nije primetio napadače. Niko nije primetio bilo šta sumnjivo što bi pomoglo u otkrivanju identiteta osoba koje su bacile napravu. Očigledno je da su napadači i ovog puta tempirali vreme kada su najmanje šanse da budu primećeni - kaže naš izvor. On navodi da su forenzičari na uviđaju pokupili ostatke eksplozivne naprave kako bi utvrdili njeno poreklo, ali dodaje da će samo na osnovu toga biti teško otkriti napadače.

- Policija zna koje grupe trguju plastičnim eksplozivom i njihovo poslovanje bi moglo da bude jedan od ključnih pravaca istrage, ali očigledno je da Šarić još vuče konce u podzemlju, i da to radi vrlo profesionalno - kaže izvor “Blica”.

Do akcije “Balkanski ratnik” on je bio šef celokupne srpske mafije, držao je pod kontrolom sve beogradske, ali i sve kriminalne grupe u unutrašnjosti. Sigurno je da i dalje ima verne saradnike na koje se oslanja i koji i dalje izvršavaju svako njegovo naređenje.

Pisao tužiocu iz zatvora

Nebojša Joksović uhapšen je 2010. godine i najpe je negirao učešće u švercu narkotika da bi potom iz ćelije Centralnog zatvora uputio pismo Tužilaštvu za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje. Na suđenju je svedočio o aktivnostima Šarićevog klana u Italiji.

Joksović je najvažnija Šarićeva meta jer je prvi pristao da svedoči protiv njega, iako mu je školski drug i dugogodišnji saradnik u narko-poslu - kaže izvor.

U policiji veruju da je grupa koja je napala preksinoć odgovorna i za prethodna dva napada. Prvi put, u maju 2011, na njegovu štampariju su ispaljena tri projektila iz “zolje”, a zatim je u junu 2012. bačena bomba na njegov kafić “La prinćipesa” u Žarkovu. Nijedan od ovih slučajeva nije rešen, a Jedinica za zaštitu svedoka saradnika je nekoliko puta menjala lokaciju na kojoj Joksović i njegova porodica žive.

Joksoviću su u nekoliko navrata upućene ozbiljne pretnje, a njegov sinovac Radojica Joksović (32) ubijen je u julu 2012. na Belim vodama, kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov “audi A6”. Policija je u početku sumnjala da je i ovo ubistvo posledica odnosa Šarića i Nebojše Joksovića, dalja istraga otvorila je i mogućnost da je Radojica ubijen zbog poslova sa drogom. Ni ovaj slučaj nije rešen.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još