Hejnkes: Cilj Bajerna je plasman u Ligu šampiona

MINHEN, 28. aprila 2009. (Beta-AP) - Novi trener aktuelnog nemačkog fudbalskog šampiona Bajerna iz Minhena Jup Hejnkes izjavio je da je cilj ekipe da obezbedi mesto koje sledeće sezone direktno vodi u Ligu šampiona.

Hejnkes je danas predstavljen kao privremeni trener Bajerna, dan nakon što je otpušten Jirgen Klinsman, posle 10 meseci provedenih na klupi šampiona Bundes lige.

Bajern slabo igra ove sezone, ali je uspeo da se zadrži na trećem mestu tabele sa 54 bodova, tri manje od prvoplasiranog Volfsburga i bod manje od Herte na drugoj poziciji.

Samo prva dva mesta u Bundes ligi obezbeđuju direktan plasman u Ligu šampiona, dok će trećeplasirana ekipa igrati kvalifikacije.

Čelnici Bajerna doveli su 63-godišnjeg trenera, koji je sa ekipom pre skoro dve decenije osvojio dve titule šampiona, kako bi klub pokušao da u poslednjih pet utakmica popravi plasman na tabeli i pokuša da odbrani titulu.

"Cilj je da izborimo direktan plasman u Ligu šampiona", rekao je Hejnkes novinarima.

On je ocenio da su fudbaleri Bajerna na poslednjem meču protiv Šalkea izgledali "apatično i paralizovano". Šalke je u subotu na gostovanju pobedio Bajern sa 1:0.

"Nalazimo se u teškoj situaciji, ali mislim da imam mnogo iskustva i da ću se dobro snaći. Znam da će biti neverovatno teško da za četiri nedelje značajno promenim stvari, ali moram da pokušam", rekao je Hejnkes.

Bajern u subotu na svom terenu igra protiv Borusije iz Menhengladbaha, klubu koji je 2007. godine otpustio Hejnkesa.

Hejnkes je u dosadašnjoj karijeri trenirao veliki broj klubova, među kojima i Real iz Madrida, sa kojim je 1998. godine osvojio Ligu šampiona.

On je tokom karijere igrao za Hanover, a najviše uspeha imao je igrajući za Borusiju iz Menhengladbaha, sa kojom je osvojio četiri titule šampiona, jedan Kup i jedan trofej Kupa UEFA.

Hejnkes je sa reprezentacijom Nemačke 1972. godine osvojio evropsko, a dve godine kasnije i svetsko prvenstvo.

Pogledajte još