Diskriminacija, uvrede, mobing: Isidora Bjelica tužila TV Happy!

Rukovodstvo TV Happy optužilo je autorku emisije "Ljubavna doktorka" Isidobru Blejicu da u svoju emisiju dovodi nenormalne goste ali i publiku.

Pismo koje je reditelj Robert Petrović poslao direktorki TV "Happy" Aleksandri Krstić i vlasniku Predragu Rankoviću Peconiju, a koje su oni aminovali, sastoji se od niza uvreda, na račun osoba sa posebnim potrebama, maloletnih lica, kao i grupe studenata i učenika, koja čini publiku u emisiji, a koju rukovodstvo TV Happy, karakteriše kao očigledne pripadnike LGBT populacije.

Kao takvi oni se automatski proglašavaju “nenormalnim” i nepoželjnim za ovu televiziju, te se "moraju smesta zameniti normalnim heteroseksualcima.“

(old_image)

Pominje se gospođica Nikolina Pišek, u seksističkoj konotaciji, zatim gospodin Ivan Plavšić koji se karakteriše kao neprikladan za određene teme, samim tim što je u invalidskim kolicima, do toga da se gospođica Iva Štrljić, naziva "polovnjačom."

(ono što je napisano velikim slovima su komentari vlasnika televizije)

Reditelj Robert Petrović, između ostalog u protestnom mejlu piše:

- Osporavam da se kao njeni fanovi, izričito pojavljuju, pederi, lezbejke, cura za koju ne znamo da li je muško ili žensko, dečko koji brije obrve, i generalno pro homoseksualna grupacija, na šta Vlasnik Predrag Ranković Peconi kaže: - OVO HITNO DA SE IZBACI, RECI ISIDORI.

Zatim Petrović nastavlja:

- Ako je to politika kuće, onda neću da se mešam, radim za platu, postoje društvene mreže gde ću da se mešam, jer sam normalan. Takođe ako su to jedini njeni fanovi, dajte da platimo jednog normalnog statistu za njenu emisiju, jednog heteroseksulaca - zaključio je reditelj, a vlasnik Televizije se slaže s ovom konstatacijom, dodajući svoj komentar u vidu naredbe:- SVI STATISTI DA BUDU NORMALNI!

(old_image)

- Takođe u emisiji, četvrtoj, gde je bio Dragoljub Đuričić i Iva Štrljić, totalno profeministička emisija ZAŠTO ISIDORA, što reče neko u prolazu, polovnjača. Mogla je da dovede, okej 4 gosta koji misle isto, ali jednog koji misli totalno različito i zdravo, dakle žena koja voli SLAŽEM SE, muškarac koji voli SLAŽEM SE , ljudi koji umeju da trpe i razumeju SLAŽEM SE!

U pismu se dalje navodi:

- U emisiji koja je mogla da ima fantastičnu gledanost, gosti su joj Tatjana Vojtehovski i Nikolina Pišek. Posle 20 minuta vanredne režije po Nikolininim nogama i lepoti i Tatjaninoj objektivnosti, cela stvar pada u vodu. Ona čini skandaloznu grešku, uvodi odličnog sagovornika, ali ne za ovu priliku i emisiju, možda i svog kuma, neko reče, uvodi lika u kolicima, novinara, čoveka sa posebnim potrebama, ali emisija pada...

Reditelj i vlasnik Televizije imaju još nekih sugestija na račun ove emisije:

- da ne bude "homofobična" prema nama normalnima, piše reditelj, a vlasnik TV Happy dodaje: RECI JOJ ALEKSANDRA DA SVI MORAJU DA BUDU NORMALNI.
- Neka joj uvek recimo gost bude, tetka iz drugog ulaza SLAŽEM SE, čistačica, profesor matematike SLAŽEM SE, zubarka iz ulaza do mene SLAŽEM SE, depilatorka SLAŽEM SE… SA VIP GOSTIMA DA BUDE EMISIJA, TRI VIP-A I JEDAN NAROD.

Povodom ovog cirkularnog maila koji je poslat i Isidori Bjelici, ona je, kako saznajemo, rešila da tuži TV Happy zbog načinjene nematerijalne štete,duševnog bola, pretrpljenog straha i mobinga.

(Izvor: Pulsonline.rs )

Pogledajte još