Policajci u civilu pretukli mladiće u diskoteci tražeći Uroša Mišića

Policajci u civilu pretukli su Marka Pjanovića (22) iz Beograda i nekoliko njegovih drugova u diskoteci “Stars” u nedelju posle ponoći, kada su upali u ovaj klub tragajući za huliganom Urošem Mišićem, saznaje “Blic”. Sa teškim povredama na glavi i leđima Marka su policajci prebacili u Urgentni centar, a on je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

Osim Pjanovića, policajci u civilu, za koje povređeni mladići veruju da su iz stanice Savski venac jer znaju i njihova imena, pretukli su i sina jednog od sudija Apelacionog suda u Beogradu. Povređeni Marko Pjanović priča za “Blic” kako je nastradao ni kriv ni dužan.

- Te večeri sam izašao u klub sa prijateljima. Bilo je oko jedan posle ponoći, a kada je policija upala, bio sam u toaletu. Uletela su dvojica krupnih momaka u majicama sa pancir-prslucima. Odmah su izvadili značke i povikali: “Policija, pretres, ruke uza zid!” - priča Pjanović.

On kaže da je odmah stao uza zid i podigao ruke čekajući da ga policajac pretrese.

- Gledao sam gore i čekao da mi priđu. Ali umesto toga samo sam osetio da me je jedan od njih povukao za noge i svom silinom sam pao licem na pod. Od udarca sam izgubio svest i ničeg se više ne sećam. Probudio sam se u lokvi krvi. Neko me je polivao vodom. Ne mogu da verujem šta su mi uradili! Ne znam da li su me udarali dok sam ležao bez svesti, ali lice mi je unakaženo, a imam i povrede po leđima. Potom su došli policajci u uniformi koji su me odveli u Urgentni - kaže Pjanović i dodaje da su mu prijatelji pričali da su te noći i njih policajci tukli.

Pjanović je prebijanje prijavio u policijskoj stanici Savski venac, a on i drugari su podneli i prijave protiv neidentifikovanih policajaca najvišim instancama u MUP Srbije. Prijavu protiv batinaša podneo je i mladić P.N, sin sudije Apelacionog suda. Prema njihovim rečima, jedan od policajaca koji ih je tukao imao je veliku tetovažu od vrata do uveta, tako da nadležnima ne bi trebalo da bude problem da ga pronađu.

Izvor: Svetomir Marjanović za "Blic"

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.