Danas pada vlada u Sloveniji?

0

Slovenački parlament će se danas na vanrednoj sednici izjasniti o proceduri glasanja o nepoverenju vladi premijera Janeza Janše.

Kako je javila agencija STA, ukoliko bude usvojena procedura, glasanje o nepoverenju se očekuje u kasnim popodnevnim časovima, kao i glasanje o poverenju mandatarki za sastav nove vlade, vršiocu dužnosti predsednika Pozitivne Slovenije (PS) Alenki Bratušek.

Poslanici će se prvo izjasniti o kandidaturi šefa poslaničke grupe Socijaldemokrata (SD) Janka Vebera za novog predsednika parlamenta, nakon čega će uslediti rasprava o postupku glasanja o nepoverenju Janšinoj vladi.

Vanredna sednica će početi uvodnim izlaganjem šefa poslaničke grupe PS Janija Mederndorfera, koji je i pokrenuo proceduru glasanja o nepoverenju vladi Janeza Janše, javila je STA.

Posle Mederndorfera poslanicima će svoj program predstaviti Bratušekova, nakon čega će im se obratiti i Janez Janša.

Podsetimo, slovenačka vlada uzdrmana zbog neprijavljene imovine aktuelnog premijera Slovenije, koji se oglušio o zahteve tamošnje Agencije z aborbu protiv korupcije. To je izazvalo proteste građana, ali i Janšinih koalicionih partnera u vladi koji su, jedan po jedan, napustili vladu.

(Izvor: B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.