Dušan Petrović sa strankom "Zajedno za Srbiju" igra na savez s Dinkićem ili sa Vučićem

Analitičari ne isključuju mogućnost da Petrović nakon isključenja iz DS pokuša da napravi pakt i sa Aleksandrom Vučićem.

- Srbija već dugo čeka novu stranku, ali to nije Petrovićeva. Ta stranka nema velike mogućnosti, a njegov maksimum je da uđe u neku koaliciju i izbori jednog do pet poslanika u sledećem skupštinskom sazivu - naveo je Vuković i dodao da hipotetički Petrovićev potencijalni partner može da bude URS, ali i bilo ko drugi na političkoj sceni, uljučujući i SNS, SPS ili LDP.

I Cvijetin Milivojević, prvi čovek agencije “Pragma”, smatra da je Srbija prezasićena političkim strankama. On ističe da je najlogičnije da Petrović napravi savez s URS, zbog sličnih stavova o decentralizaciji Srbije.

- Ideja decentralizacije ima budućnost u smislu političke eksploatacije, a URS je ulaskom u ovu vladu delimično zapostavio tu priču - rekao je Milivojević.

Milivojević je ocenio da Petrović ima šanse da se izbori za podršku ozbiljnog glasačkog tela jer se radi o iskusnom političaru, koji je od 2004. stvarao infrastrukturu DS po Srbiji, što uopšte nije zanemarljivo.

Sociolog Jovo Bakić pak ne vidi da Petrovićeva stranka ima ozbiljniju perspektivu.

- Načelno ta stranka nema izgleda za ostvarenje značajnijeg rezultata. Iznenadio bi me bilo kakav uspeh, koji bi nadilazio opštinski nivo - rekao nam je Bakić.
Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić ocenio je da bi DS bila ugrožena da novu stranku prave Dragan Đilas ili Boris Tadić, ali ne i od nove stranke Petrovića.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još