Američke pivopije tužile kompaniju koja proizvodi čuveni Budweiser

Tužbe protiv kompanije "Anheuser-Busch" zbog razvodnjavanja piva i nepridržavanja standardima navedenim na ambalaži, podnete su Pensilvaniji, Kaliforniji i još nekim američkim državama, prenosi BBC.

Kako potrošači tvrde kompanija laže da piva imaju procenat alkohola naveden na etiketama. Među razvodnjenim pivima je, navodno, i čuveni "Budweiser".

Tužba koja će potresti indsutriju piva u SAD zasnovana je na informacijama koje su procurile od bivših radnika pivara koje posluju u sastavu ove multinacionalne kompanije. Kako su oni otkrili, razvodnjavanje piva je "korporativna praksa" u slučaju "Anheuser-Buscha".

- "Anheuser-Busch" koristi jednu od najsavršenijih tehnologija za kontrolu alkoholnog sadržaja u završnim fazama proizvodnje, nakon čega dodaje vodu da bi pivo imalo znatno manje alkohola nego što piše na ambalaži - tvrdi se u tužbi nezadovoljnih američkih pivopija koji početak ove prakse povezuje sa spajanjem američke kompanije sa belgijsko-brazilskom firmom InBev, najvećim svetskim proizvođačem alkohola.

Međutim, kompanija "Anheuser-Busch" tvrdi da su ovi navodi "potpuno netačni" i da su njihova piva "u potpunosti u skladu sa zakonom o označavanju proizvoda".

Da li je kompanija "Anheuser-Busch" uzviknula "Whassup?" kada je stigla tužba?

Pogledajte još