Upozorenje: U Boru voda neispravna za piće

U Boru od jutros je voda za piće ispravna u borskim naseljima: Staro i Novo selište, Bolničko naselje, IV i V mesna zajednica i u ulicama: "3. oktobar“, "Đorđa Andrejevića Kuna“, “Albanske Spomenice“, "Generala Pavla Ilića“, "Kralja Petra Prvog“ i "9. brigade“.

- Usled velikih padavina, prekjuče je po prvi put je došlo do zamućenja izvorišta u Bogovini. Nakon što su obavljene analize koje je uradio Zavod za javno zdravlje "Timok“ iz Zaječara, utvrđena je hemijska neipsravnost pijaće vode pa je Bogovina isključena iz sistema vodosnabdevanja grada. Međutim od jutros, izvorište u Bogovini više nije zamućeno tako da očekujemo, nakon što budu urađene dodatne analize, da će već sutra, voda za piće biti ispravna i u ostalim delovima grada – rekla je Pešićeva.

Zamenica direktora "Vodovoda“ saopštava da su u saradnji sa borskim komunalnim preduzećem "3. oktobar“ obezbeđene četiri cisterne koje se smenjuju na svakih sat vremena na nekoliko punktova u Boru, odakle građani mogu da se snabdeju ispravnom pijaćom vodom.

- Najpre su ispravnom pijaćom vodom snabdevena sva borska obdaništa, kao i Studentski centar i Sportski centar za potrebe rada Narodne kuhinje. Cisterne sa vodom koja je dovezena iz zaječarskog Vodovoda danas će biti postavljene kod Direkcije RBB-a, Robne kuće, na parkingu kod Maksija, kod Komercijalne banke, u naselju GHI i u Metalurgu, kod MZ Bor II, u naselju Novi gradski centar kod pošte, u Slatinskom naselju kao i u centru sela Slatina, Oštrelj i Brestovac, a i u Banjskom polju, kod odmarališta "Savača“ i na parkingu kod glavne plaže i kod hotela "Jezero“ na Borskom jezeru – dodaje Pešićeva.

Izvor: Blic

Pogledajte još