Ministarstvo prosvete: Svaki učitelj i nastavnik da dobije laptop

Ministarstvo prosvete radi na tome da svaki učitelj i nastavnik u Srbiji dobije laptop i da u narednom periodu bude informatički opismenjen, rekao je danas državni sekretar Ministarstva Radivoje Mitrović.

To treba da bude urađeno u saradnji sa IT organizacijama, rekao je Mitrović i naveo da “nije cilj da kukamo nad nedostatkom novca nego da sve kompanije koje imaju veze sa obrazovanjem usmerimo na realizaciju ovog projekta”.

Potom bi se ušlo u projekat informatičkog opismenjavanja svih učenika, rekao je Mitrović u raspravi “Kako se na srpskom piše Obrazovanje” i naveo da je prihod koji država ubira od izvoza softvera višestruko veći od prihoda od izvoza malina.

- Ovo je suvo zlato koje se izvozi i ima izuzetnu vrednost – istakao je Mitrović i naveo da su zanimanja u ovoj oblasti među onima koja su više nego deficitarna.

Sa druge strane, interesovanje za ovo zanimanje nije preveliko, jer to nije lako studirati, rekao je Mitrović i naveo da je Ministarstvo imalo razgovore da predstavnicima informatičkih društava kao i sa kompanijom Majkrosoft.

(Telegraf)

Pogledajte još